Чешката компания за киберсигурност Avast, подкрепяна от частен капитал, се

...
Чешката компания за киберсигурност Avast, подкрепяна от частен капитал, се
Коментари Харесай

Източноевропейска компания се готви за пазарен дебют за $4.5 милиарда

Чешката компания за киберсигурност Avast, подкрепяна от частен капитал, се цели в пазарна оценка от 2.5 милиарда до 3.2 милиарда паунда (3.5-4.5 милиарда долара) в подготвяното в началото обществено предложение, което ще е най-голямото на борсата в Лондон от юли 2017 година

Организаторите на борсовата интервенция, която ще се реализира на 10 май, оповестиха ценови диапазон сред 250 и 320 пенса на акция. Целта на IPO-то е да продаде към 25% от компанията и да притегли към 200 млн. $ доходи от издаването на нови акции.

Лондонската фондова борса работи за привличането на повече първични предлагания на софтуерни компании, които обичайно избират да бъдат листвани в Ню Йорк. Sophos е единствената друга компания за киберсигурност, листната във Англия.

Avast, която е на цели 30 години, създава и популяризира едноименния антивирусен програмен продукт, известен и в България.

46% от компанията са благосъстоятелност на създателите й - чешките бизнесмени Павел Баудиш и Едуард Кучера. CVC Capital Partners има 29%, а Summit Partners има 7%.

Коригираните доходи на Avast за 2017 година са 780 млн. $, а поправените облаги преди лихви, налози и обезценка (EBITDA) са 451 млн. $.

С чист дълг от към 1.35 милиарда $, цената на компанията може да доближи до 5.9 милиарда $ след предлагането. Глобални координатори на интервенцията са Morgan Stanley и UBS.

Листването се чака да бъде най-голямото по пазарна капитализация в Лондон от юли, когато стартирането на борсата на съветската златна компания Polyus й даде 6.3 милиарда паунда пазарна стойност.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР