Чешка компания замени двигателят с вътрешно горене на UAZ с електродвигател. Последният

...
Чешка компания замени двигателят с
вътрешно горене на UAZ с електродвигател.
Последният
Коментари Харесай

Чехи направиха електрически UAZ

Чешка компания размени моторът с вътрешно горене на UAZ с електродвигател. Последният има достътъчно висок въртящ момент и няма потребност от смяна на предавките на петстепенната механична кутия на съветския модел. Двустепенната му разпределителна кутия /раздатка/ помага да се подсигури способността за преминаване през разнообразни по трудност терении. Автомобилът може да бъде или с мек покрив, или с корав покрив, като за последния има доплащане от 490 евро.

Пускането на пазара на чешкия електрически автомобил MWM Spartan, построен на базата на UAZ Hunter, беше отсрочено от 2020 г. до 2021 година заради пандемията. Но на 30 юли MW Motors пусна модел конфигуратор, при начална цена за мозебмодела от 39 990 евро. Характеристиките на автомобила също вече са ясни.

Spartan EV се предлага във разновидности с ляв или десен волан, като последният естествено първо ще бъде доставян във Великобритания.

Като варианти за елмодела се предлагат предпазител на бронята, лебедка, багажник на покрива със стълба, подсилени подложки за крайници, надзор на налягането в гумите с обособен екран, ABS, блокировка на задния диференциал, допълнителна антикорозионна обработка.

Има единствено една литиево-йонна тягова батерия с потенциал 62,16 кВтч. Тя осигурява на електрическия SUV номинален пробег от 240 км (засега компанията не съобщава нищо за оповестената по-рано батерия от 90 кВтч). Собственото тегло на автомобила е 1966 кг, което е единствено с 206 кг повечеот истинския Hunter.

Мощността на синхронния електродвигател е 120 квт (163 к.с.), оптималният му миг е 600 Нм. За съпоставяне - бензиновият Hunter има 2.7 л мотор 135 к.с. и 217 Нм максимален въртящ миг. Максималната скорост остана на равнището на оригинала (130 км / ч).MW Motors предлага за закупуване и преработени от него УАЗ-ки и с мотори с вътрешно горене. През юни компанията обяви готовността си да доставя такива превозни средства работещи с пропан-бутан.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР