Чесънът се използва най-вече като подправка, но освен това той

...
Чесънът се използва най-вече като подправка, но освен това той
Коментари Харесай

Отслабване с чесън – ето как се прави

Чесънът се употребява най-много като фалшификация, само че също така той има и куп лечебни свойства. Доказано е, че питателните субстанции, съдържащи се в него, покачват имунитета, понижават възпалението, предотвратяват преждевременното стареене и защищават кръвоносните съдове от увреждане. Това понижава риска от сърдечни болести и остеоартрит. Но знаете ли, че чесънът може да ви помогне и да отслабнете?

Хранителна стойност на чесъна

Той е отличен източник на витамин В6, витамин С, манган и селен. Също по този начин е скъп източник на други минерали като фосфор, калий, калций, желязо и мед.

Корейски учени стигат до извода, че чесънът предизвиква загубата на тегло заради съединяване в състава му, наречено алицин. Проучване, оповестено в Journal of Nutrition през 2011 година, потвърждава връзка сред чесъна и изгарянето на мазнини.

Екстрактът от остарял чесън също е прочут с това, че оказва помощ за загубата на тегло, когато се комбинира с извършения.

Проучване, оповестено в Nutrition Research and Practice, потвърждава, че този способ понижава риска от сърдечно-съдови болести при дами в постменопауза.
" Драконов зъб " против вируси и бактерии: Невероятните изгоди на чесъна
В древността растението е култивирано от римляни, гърци, египтяни, араби и евреи. Продуктът се загатва в митологията на тези нации....
Прочети повече
Консумацията на свеж чесън също предизвиква загубата на тегло. Няколко изследвания потвърждават, че смачкването на чесъна и оставянето му на стайна температура в продължение на 10 минути преди готвене оказва помощ да се запазят 70% от потребните субстанции в него спрямо незабавното му добавяне към ястията.

Също по този начин се предлага в никакъв случай да не печете чесън в микровълнова, защото това води до загуба на потребните му свойства. 

Хранителните субстанции в чесъна оказват помощ за свалянето на непотребните килограми. Когато се употребява в композиция със здравословна диета и постоянни тренировки, той може да помогне да загубата на тегло.

Ефектът му се дължи на неговата дарба да покачва силата и да изгаря калории. Хранителните субстанции в чесъна оказват помощ за усилване на метаболизма, което е от изгода за искащите да отслабнат.

Консумиран на празен корем, чесънът резервира ситостта за по-дълго и защищава от преяждане, като по този метод предизвиква загубата на тегло. Той работи и като средство за угнетяване на апетита, с помощта на което се заобикаля преяждането.
Ползите за здравето от черния чесън
Черният чесън придобива все по-голяма известност. Той в действителност е елементарен чесън, подложен на ферментация като за задачата се излага на в...
Прочети повече
Според изследване, оповестено в Journal of Nutrition, чесънът подтиква изгарянето на мазнини.

Той също по този начин има детоксикиращи свойства, което оказва помощ за изхвърляне на токсините от тялото, които затрудняват храносмилането и по този метод предизвиква загубата на тегло.

Как е вярно да се употребява чесън за намаляване?

Можете да консумирате 2 скилидки чесън на празен корем всеки ден. Бременни дами, деца, хора с ниско кръвно налягане, с нарушавания на кръвосъсирването и с диабет е по-добре да се въздържат от използването на този лек.

Важно: Статията е с информативна цел и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор или с диетолог, както и да анулира рекомендациите им!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР