Червилото е най-важният компонент от козметичния комплект на жените. Без

...
Червилото е най-важният компонент от козметичния комплект на жените. Без
Коментари Харесай

Дами, внимавайте! Токсични вещества в червилото ни разболяват

Червилото е най-важният съставен елемент от козметичния комплект на дамите. Без него гримът като че ли е недовършен. Много представителки на нежния пол желаят да наподобяват красиви и не излизат, без да си сложат някакъв колорит на устните. С него несъмнено притеглят доста мъжки погледи, само че на каква цена?

Като всяка козметика, червилата също имат своите странични резултати, подбудени от техните съставки. Въпреки че другите компании популяризират от ден на ден нови и нови био артикули, няма по какъв начин в тях да няма най-малко малко химия. А от време на време тя не въздейства добре на кожата ни.

Някои червила съдържат олово, което е извънредно нездравословно и предизвиква необратими последици върху нашето здраве. Други съставки могат да провокират алергия, раздразнение и сърбеж на устните и кожата към тях. В доста червила има тежки метали, които крият опасности от развиването на рак.

Ето някои странични резултати от постоянното потребление на червило:

Тежките метали предизвикват бъбречна непълнота

Съставът на някои червила изобилства от някои тежки метали като кадмий, магнезий и хром. Всички те могат да доведат до увреждания на органите. Ако има по-високи количества на кадмий се усилва рискът от бъбречна непълнота. Честото потребление на червило с нездравословни съставки може да аргументи и стомашни тумори, демонстрират изследвания.

И това е забавно: 7 метода да постигнете съвършен маникюр - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

Оловото визира нервната система

Оловото е постоянно срещана съставна част на множеството червила. То е невротоксин, който има нездравословно влияние върху нервната ни система, което от своя страна от време на време води до увреждане на мозъка, хормонален дисбаланс, даже до неплодородие.
Нефтохимикали нарушават растежа

Много червила имат нефтохимикали, които също носят своята щета на организма. Те са непряк артикул на суровия петрол и природен газ. Причиняват ендокринно разстройство, което предотвратява растежа, развиването и възпроизводството ни.

Увеличава поглъщането на токсин

Много дами носят червило през целия ден, също така гълтам огромна част от него. Попадането му в устата посредством пиянство, хранене и олизване усилва въздействието на токсините. Чрез някои червила и балсами може да превишим дневния банкет на алуминий, кадмий, хром и манган. Те са много токсични и могат да се натрупат в организма с течение на времето. Приемът на тези метали е повече от 20% от допустимите дневни дози (ADI).

Източник: Puls.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР