Черновата на коалиционното споразумение между Продължаваме промяната, БСП, Има такъв

...
Черновата на коалиционното споразумение между Продължаваме промяната, БСП, Има такъв
Коментари Харесай

Кирил Петков: Очаквам утре чернова на коалиционното споразум...

Черновата на съдружното съглашение сред " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България " би трябвало да е подготвена до на следващия ден. Това заяви пред bTV съпредседателят на групировката Кирил Петков.

" Надяваме се да имаме първи драфт на следващия ден вечерта. Това значи, че ще бъде подписано. Надяваме се, по-късно да завършваме ", добави съпредседателят на Политическа партия.

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков ще остане на поста си в новото съдружно държавно управление, добави той. „ Ние доста го харесваме като министър, харесваме неговата работа и се радваме да работим с него отсега нататък ", съобщи Кирил Петков, номиниран за министър председател от Политическа партия. Засега Петков се въздържа да спомене други имена преди подписването на контракта за съдружно съглашение, само че всяка от 4-те партии ще има свои представители.

Пълният лист с имената на министрите в съдружния проектокабинет ще е явен едвам идната седмица.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков обаче не скри, че те държат на две министерства - на финансите, което да се оглави от Асен Василев и на вътрешното, където министър да остане Бойко Рашков.

Петков и Василев разкриха, че всяка от обединенията в бъдещото ръководство може да има свои вицепремиер - това значи, че в новия кабинет ще има минимум четирима вицепремиери.

По един за " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " Демократична България " и " ИТН ". Най-вероятно Асен Василев пък ще е вицепремиерът от " Продължаваме промяната ".

Формациите ще показват пред своите управителни партийни органи план на съдружно съглашение в понеделник или вторник - с цел да получат водачите им мандат за неговото сключване.

Преговорите сред четирите партии не престават и този уикенд, като те не са обществени за медиите.
Свързани вести Все по-близо до кабинет: Всеки съдружен сътрудник с вицепремиер ВИДЕО Проектокабинетът: Българска социалистическа партия измъква земеделието от Слави, дами поемат правораздаването и външните работи
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР