Черноморец 1919 Бургас, който стартира пролетния дял от първенството в

...
Черноморец 1919 Бургас, който стартира пролетния дял от първенството в
Коментари Харесай

Лидерът на Югоизток с нова драматична победа в последната минута

Черноморец 1919 Бургас, който започва пролетния дял от шампионата в Югоизточната Трета лига с спестовна победа вкъщи с 2:0 над Родопа Смолян в среща от 18-ия кръг на шампионата, през вчерашния ден записа нов триумф в шампионата на Трета лига, утвърждавайки се на върха след 16 победи, 2 ремита и единствено 1 проваляне с актив от 50 точки и голова разлика 42:12.

"Акулите ", водени от Малин Орачев още веднъж опънаха нервите на правилните си последователи и на всички, които им симпатизират, като през този сезон към този момент се трансформира в традиция да вкарват в последните минути на срещите. Вчера при визитата на Димитровград в среща от 19-ия кръг, възпитаниците на Орачев, още веднъж извоюваха триумфа в последната минута на мача, а Черноморец завоюва с 1:2 и прибави още една от шампионските си победи, записвайки дубъл и над този противник преди значимото домакинство от 20-ия кръг - дербито със Загорец Нова Загора идната събота.

Бургазлии изцяло справедливо се поздравиха с триумфа, като през целия мач бяха водещият тим на терена. "Акулите' имаха кадрови проблеми към състава, само че това не повлия в последна сметка на резултата. Мариян Тонев и Антон Узунов пропуснаха срещата поради насъбрани жълти картони. Топ реализаторите на Черноморец през сегашния сезон не можеха да оказват помощ на своите съотборници, само че ориста го направи с следващия гол в заключителните секунди на срещата. Нуретин Пюскюлю се трансформира в воин за гостите от Бургас, като точно той вкара и двете попадения, с цел да направи цялостния поврат в мача. Пюскюлю вкара два доста красиви гола, като изравнителния бе със задна ножица още преди почивката в 35-та минута. Второто попадение на бранителя пък бе след центриране и удар с глава в долния ляв ъгъл на вратаря. Това бе трети гол от началото на сезона за опитния някогашен защитник на Несебър, а Пюскюлю се разписа и при триумфа вкъщи с 4:0 против Верея Стара Загора през есента.

Черноморец променяше сюжета единствено няколко пъти през полусезона, като единствено в 3 от случаите вкарваше повече от 3 гола - с Ямбол 5:1, Верея 4:0 и Сокол Марково -1:6. Това не попречи на момчетата на Костенски, а в този момент на Орачев да бъдат еднолични водачи и да имат задатък на върха от 6 точки пред Загорец. 13 пъти пък бургаските акули бележеха в последните 10 минути и в заключителните - успехите над Родопа Смолян - 0:1, Горски Извор - 2:1, Димитровград - 2:0, Спартак Пловдив - 1:0, Атлетик Куклен 2:1, Гигант Съединение - 0:1, Хасково - 1:2 в районното дерби с Несебър - 1:0, Левски Карлово -1:2, Борислав Първомай - 1:1, както и в дербитата с Марица 0:2 и Загорец - 1:1, та даже и с Карнобат в последния мач през есента с 3:0. При единственото проваляне от Розова котловина в Казанлък с 3:2, "акулите " отново означиха най-после. При гостуванията завоюваха 6 срещи, а 2 пъти приключиха наедно, като в единия мач с Първомай - 1:1 изпуснаха успеха в добавеното време. Другото реми бе в Нова Загора - 1:1. Черноморец изравни от дузпа в края на срещата, а Мариян Тонев я трансформира в гол.

Черноморец завоюва 50 точки от вероятни 57 и разумно оглави класирането с 16 победи, 2 равенства и 1 проваляне - 42:12 голова разлика, с 6 точки пред Загорец, които изгубиха дербито с Марица тази седмица с 1:0 в Пловдив и имат мач по-малко - посещение на Горски Извор, а Марица Пловдив е с актив от 45 точки и изостава на 5 от "бургаските акули ". При триумф в събота в Бургас, против един от кандидатите - Загорец Нова Загора, пътят на Черноморец към професионалния футбол към този момент ще е все по-близо, а бургазлии още веднъж няма да се преценяват с резултатите и на Марица Пловдив. Черноморец приема и "пиратите " в Бургас, а при нова възможна победа и против този противник, останалите мачове към този момент ще бъдат протоколни и влизат в графата наложителни победи.

Двамата атакуващи състезатели на Черноморец Милен Танев и нападателят от Харманли Мариян Тонев са еднолични водачи в голмайсторската листа на бургазлии. Тонев има 13 на своята сметка, до момента в който Танев е с 11. Юношата на клуба, роден 2002 година Антон Узунов има 6 на своята сметка, а Нуретин Пюскюлю е към този момент с 3 след значимите два гола против Димитровград. Юношата на Берое Валентин Иванов и Стоян Кижев - младеж на Черноморец, роден 1995 година имат по 2. Останалите голмайстори на бургазлии имат по един гол - полузащитниците Мустафа Мустафа, Мирослав Радев, Симеон Русев, Любомир Божинов и Стоян Мантаров.

"Акулите " ще се опитат този сезон да гонят и домашен връх за цялостен актив от извоювани срещи вкъщи без тъждество. В района единствено Созопол може да се похвали с това. Небесносините имат 17 домашен победи в Трета лига. Черноморец записа цялостна успеваемост като хазаин - 8 победи от 8 мача, а към този момент има 9 на своята сметка след триумфа с 2:0 над Родопа предния уикенд.

Черноморец ще има по-лек втори пролетен дял от шампионата, като бургазлии ще одобряват всички стойностни съперници вкъщи - Марица, Загорец, Борислав Първомай, Розова котловина Казанлък и Гигант Съединение. Левски Карлово и Сокол Марково, които са домашен тимове, както и Хасково. Единствените тежки визити остават на приятната изненада през сезона Горски Извор и Атлeтик Куклен. Останалите са на Спартак Пловдив, както и в районното дерби с Несебър. Черноморец гостува още на Верея Стара Загора и Ямбол, а в последния кръг от сезона и на Карнобат.

Нямаше доста промени в стартовите 11 от последния домашен мач в шампионата против Родопа, с изключение на с осъдените Антон Узунов и Мариян Тонев, а Кристиян Парашкевов също остана отвън групата, като имаше лека контузия. Официален дебют в стартовите 11 направиха юношите на клуба Стоян Вълчев и Даниел Димитров. Юношата на Черноморец, роден 1995 година, който бе притеглен в последния миг, стартира като титуляр и даже можеше да донесе триумфа преди Нуретин да вкара гола в последната минута на мача. Роденият през 2002 година Даниел Димитров също стартира в стартовите 11. Талантливият атакуващ полузащитник, който последно бе в школата на Локомотив Пловдив се завърна в родния си клуб, с цел да помогне за влизането на отбора в професионалния футбол. Даниел действаше на крилото. Милен Танев стартира в стартовите 11, откакто в мача с Родопа остана на пейката. Под рамката още веднъж бе Мартин Теменлиев. Опитният някогашен вратар на Созопол още веднъж носеше капитанската лента и бе основен провинен за триумфа, откакто и в този мач имаше няколко основни намеси. Останалите в състава на бургазлии бяха бранителите Стоян Кижев, Стоян Мантаров, Стоян Вергиев, Слави Шопов, Нуретин Пюскюлю, Валентин Иванов и Мирослав Радев. На пейката бяха вратарят Мартин Шейтанов, Жулиен Парушев, Любомир Божинов, Мустафа Мустафа и юношите на клуба Онур Чолак, Валентин Стоилов и бранителят Стилиян Станчев - роден 2003 година. Почти всичките записаха минути в хода на срещата, а Черноморец не позволи изненада.

Домакините от Димитровград влязоха по-добре в мача и разумно поведоха в резултата след 25 минути игра. Черноморец реагира стремително и 10 минути по-късно в 35-ата минута гостите от Бургас изравниха резултата след прелестен гол-шедьовър задна ножица на Нуретин Пюскюлю. След пай корнер изпълнен от Милен Танев и центриране отдясно на Мирослав Радев, кълбото попадна в Стоян Вергиев в наказателното поле. Бранителят отклони топката с глава в купа от играчи, а тя попадна в Даниел Димитров, а той я върна с глава към Нуретин Пюскюлю, който без да се замисли в наказателното поле със задна ножица опъна мрежата на Димитровград за 1:1. След това, Черноморец заигра своята игра, само че не можеше да означи. "Акулите " можеха да осъществят цялостен поврат в 64-та минута. Жулиен Парушев изведе самичък против вратаря на Димитровград Стоян Вълчев, който го преодоля, само че на празна врата не съумя да означи. Така, Черноморец трябваше да чака до края, с цел да се поздрави с следващия скъп триумф в 90-та минута. След ново статично състояние и меле в наказателното поле в заключителните секунди, преди 5-минутното продължение, Черноморец вкара решаващото второ попадение. Топката стигна до Любомир Божинов, който центрира в наказателното поле на домакините, а най-съобразителен още веднъж се оказа Нуретин Пюскюлю, който се извиси над всички и с глава прати топката неспасяемо в долния ляв ъгъл на вратаря на Димитровград Стамен Бояджиев, с цел да вкара второто си попадение в мача и да донесе следващия триумф на Черноморец, за крайното 1:2.

В идващия 20-ти кръг Черноморец е хазаин на Загорец Нова Загора в дербито от кръга, а може би след мача към този момент ще стане ясно дали "акулите " са си подпечатали визите с единия крайник във втория ешелон. Дербито е идната събота /06-и март/, от 15:00 часа на стадион "Черноморец " в квартал "Акациите ".
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР