Черно море и Левски се изправят тази вечер от 19:45

...
Черно море и Левски се изправят тази вечер от 19:45
Коментари Харесай

Черно море приема Левски в мач за 6 точки

Черно море и Левски се изправят довечера от 19:45 часа на " Тича " в единствения неделен дуел у нас от програмата на 23-ия кръг в efbet Лига.

По традиция двата отбора постоянно оферират оспорвани мачове и през днешния ден надали ще създадат изключение. Залогът е запазването на очакванията за място в топ 6, като варненци са в по-добра позиция. Те заемат седмото място във краткотрайното класиране с 29 точки, изоставяйки на пет от шестия ФК ЦСКА 1948, само че имат и мач по-малко. Левски върви осми с 27, само че има доста сложна стратегия до края на постоянния сезон, която включва мачове с Локомотив (Пловдив), Лудогорец и ЦСКА.
 Левски няма да бърза с Боби Цонев
Левски няма да бърза с Боби Цонев

Той едва ли ще бъде пожертван и в останалите три срещи от постоянния сезон

При триумф през днешния ден варненци ще могат да се похвалят с два следващи триумфа над Левски, което не се е случвало в никакъв случай в историята на конфликтите посред им.

Наставникът на домакините Илиан Илиев няма огромни проблеми със състава. До последно под въпрос ще е Файсел Касми, който се възстановяваше от контузия.

В защита ще работят Попов, Даниел Димов, Дробаров и Панов. В полузащитата ще се наредят Панайотов и Велев, а Пабло Алварес ще седне на пейката. Пред тях ще играят Илиан Илиев-младши, Родриго Енрике и Родриго Вилела, а офанзивата ще води Зе Гомеш.
 Левски следи бранител на Берое
Левски следи бранител на Берое

Ще бъде опция на Файсал Рерас

Левски идва с доста компликации във Варна. Столичани ще бъдат без треньора си Славиша Стоянович, който се възвръща от заразяване с ковид. Аут заради травми са централните бранители Начо Монсалве и Ребин Сулака. Здравко Димитров също не е възобновен. Отборът ще бъде воден от Живко Миланов, който към този момент влиза в тази роля при загубата от Лудогорец с 0:1.

Добрата вест за " сините " е, че Фейсал Рерас е възобновен от травмата в коляното и отпътува за морската столица и се чака да стартира от първата минута на левия бек. В центъра на отбраната ще са Живко Атанасов и Георги Александров, а вдясно ще играе Михайлович. В халфовата линия ще работят Даске, Райнов и Юруков, а по фланговете ще оперират Марин и Мартин Петкови. Атаката ще води Билал Бари.

На доктрина варненци са любимци, а и триумфът ще има по-висока цена за тях поради опцията да попаднат в първата шестица. Левски обаче е доказвал, че не е елементарен противник без значение от моментното си положение.
 Станислав Тодоров ще управлява Черно море - Левски
Станислав Тодоров ще управлява Черно море - Левски

Георги Димитров ще реферира столичен конфликт

Вероятни сформира:

Черно море: Георгиев, Попов, Димов, Дробаров, Панов, Панайотов, Велев, Вилела, Енрике, Илиев, Гомеш.

Левски: Микулич, Рерас, Александров, Атанасов, Михайлович, Райнов, Даске, Мартин Петков, Юруков, Марин Петков, Бари.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР