Черният въглерод, който е отпаден и замърсяващ химикал, получаващ се

...
Черният въглерод, който е отпаден и замърсяващ химикал, получаващ се
Коментари Харесай

Проучване: Химикали от мръсен въздух преминават през плацентата и достигат до бебето

Черният въглерод, който е отпаден и замърсяващ химикал, получаващ се при непълното изгаряне на изкопаеми горива, може да бъде открит отвътре на човешката плацента. Това е открило ново изследване, представено от “Индипендънт”.

Това е първото доказателство, че евентуално рискови химикали от нечист въздух могат да преминат естествената защитна преграда на плацентата и да доближат до човешките ембриони, откакто са вдишани от майката. Учените акцентират, че са нужни спомагателни проучвания, с цел да се реши дали тези химикали в действителност попадат в системата на неродените бебета.
Въздухът в клас: Какво дишат децата към и в учебно заведение Общината възнамерява от следващата година да стопира трафика към учебните заведения сред 7 и 8 сутринта
В изследването са взели участие 28 бременни дами, които дали тъканни проби. Във всички 28 проби са открити следи от евентуално рисковия химикал.

Учените от университета Хаселт в Белгия употребявали микроскопи с висока резолюция, с цел да открият частиците черен въглерод в тъканта от плацентата на пет прибързано родени бебета и 23 износени до термин деца.

При сравняване на пробите е открито, че 10 от майките, които били изложени на по-високи равнища на черен въглерод по време на бременността си (2,42 микрограма на пространствен метър), имали по-голямо количество от химикала в плацентата си.
Столичани дишат пластмаса поради нелегално горене на боклуци Горенето на текстил е измежду най-вредните източници
Частици черен въглерод се отделят във въздуха всеки ден при потреблението на изкопаеми горива. Смята се, че те могат да имат пагубни последствия върху бременността, в това число могат да доведат до импровизиран аборт и прибързано раждане.

Все още не е открито дали частиците черен въглерод сами по себе си са рискови за човешките ембриони или въздействието им върху тялото на майката.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР