Черният пипер е най-използваната подправка в цял свят. Тя присъства ...

Черният пипер е най-използваната подправка в цял свят. Тя присъства

10 ползи от етеричното масло от черен пипер

Черният пипер е най-използваната фалшификация в целия свят. Тя участва във всяка кухня. Черният пипер е извънредно подобаващ за голям набор от ястия. Неговите усет и мирис вършат гозбите в действителност забележителни. В множеството случаи не са нужни други подправки, с цел да се получи приказен усет на ястията ви.

Черният пипер е подобаващ и за потребление в парфюмерията. Етеричното масло от черен пипер има невероятни качества, които придават заостреност и интензитет на ароматите в парфюмерийната промишленост.Черният пипер има и лечебни свойства, поради които се употребява и за медицински цели. Сред тези свойства са облекчение на болките, угнетяване на възпаленията, възстановяване на кръвообращението, детокс на организма, намаление на холестерола.

Всички тези свойства черният пипер дължи на дейното вещество пиперин в състава си. То влиза в състава и на етеричното масло от черен пипер , което има фантастични изгоди за здравето.Ето и 10 от тях.

1. Облекчаване на болки.

Маслото от черен пипер има затоплящ резултат, който потиска болката и понижава възпалението. Може да облекчи дискомфорта при артрит, ревматизъм, тендовагинит, мускулни разтежения и пострадвания след тренировки, съгласно проучване от 2014 година, оповестено в Journal of Alternative and Complementary Medicine, представено от draxe.com.

2. Може да усъвършенства храносмилането.

Маслото от черен пипер може да помогне за облекчение на чревен дискомфорт, запек, диария, газове и отичане. Етеричното масло от черен пипер има свойството да понижава спазмите в корема и да успокоява гладката мускулатура в коремните органи. Това може да облекчи и признаците на раздразненото дебело черво, съгласно данни от проучване от 2013 година, представени от draxe.com.3. Може да понижи холестерола.

Същото проучване установи, че етеричното масло от черен пипер има и позитивен резултат върху липидния профил, като понижава равнищата на неприятния холестерол и триглицеридите в кръвта. Това усъвършенства сърдечносъдовия риск.

4. Антивирусни свойства.

Друго проучване, оповестено в Applied Microbiology and Biotechnology открива, че екстрактът от черен пипер има и положителни резултати върху имунната система. Маслото от черен пипер има противовирусни свойства, които намаляват способността на вирусните частици да се разделят, като понижават интензитета им. В допълнение маслото от черен пипер подтиква потребните бактерии в организма и чревната флора, като това носи спомагателен позитивен резултат върху имунната система.


Източник: az-jenata.bg
PromoMall.bg