„Черният петък” наближава. Мнозина вече зареждат кредитните карти, батериите на

...
„Черният петък” наближава. Мнозина вече зареждат кредитните карти, батериите на
Коментари Харесай

За успешния пазар: Ето как да избегнем капаните на Черния петък

„ Черният петък” наближава. Мнозина към този момент зареждат кредитните карти, батериите на преносимите компютри и портфейлите, тъй като е време за извършване на покупки. В студиото на „ Събуди се” IT специалистът Христо Ласков поучава с какво би трябвало да внимаваме преди да се впуснем в всеобщо харчене.
„ Това, за което би трябвало да внимаваме, освен към „ Черния петък”, само че и към коледните празници, е да не се хванем в клопката на личното си предпочитание да намерим най-хубавата оферта”, уточни Ласков.
„ Има една сносно проведена кибериндустрия. Тя употребява технологиите като средства за постигане до доста повече хора и злоупотребява с упованията за ниски цени. Тази промишленост ни експлоатира, като краде от нашите пари, информацията от кредитните ни карти и персоналните ни данни. Това са трите съществени цели на киберпрестъпниците”, добави Ласков.
„ Ще изброя няколко съвета за безвредно извършване на покупки онлайн. Винаги би трябвало да ревизираме уеб страницата, от който купуваме, името му и неговата легитимност. Трябва да следим за ревюта – дали уеб сайтът, който сме си избрали съществува в Интернет света”, посъветва IT специалистът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР