Черният дроб е филтър, който непрекъснато пречиства човешката кръв от

...
Черният дроб е филтър, който непрекъснато пречиства човешката кръв от
Коментари Харесай

Ако ви се случи това, значи черният дроб е пълен с токсини. Задължително направете това

Черният дроб е филтър, който непрестанно пречиства човешката кръв от нездравословни за организма субстанции.

Черният дроб синтезира хормони и ензими, обезврежда токсините и взе участие в обменните процеси. Но заради въздействието на разнообразни фактори с времето, той „ се замърсява “ с отровни субстанции.

В този случай, натоварването върху него е огромно, тъй че не постоянно може да се оправи със своите отговорности. В случай на най-малките признаци, би трябвало неотложно да се свържете с вашия доктор.

Признаци за цялостен с отрови черен дроб

1. Болка или тежест в горната част на корема

Ако консумирате прекалено много мазни храни, това може да докара до увеличение на черния дроб. В резултат на това натискът върху гърдите и горната част на коремната празнина се усилва. Подутият корем също е вероятен знак, че черният ви дроб е цялостен с отрови.

2. Гадене

Гаденето е вероятен симптом, че нещо с черния ви дроб не е наред. След консумация на мазни храни може да се почувствате зле, обърнете внимание на признаци като тежест в червата, гадене, повръщане и диария.

3. Чувствителна кожа и пожълтяване на бялото на окото

Ако черният ви дроб е цялостен с отрови, това ще се отрази на кожата ви и ще се появи раздразнение и обрив. Дори склерата може да пожълтее. Това се случва, когато наличието на билирубин е прекомерно високо в кръвта и не може да се трансформира до безвредно съединяване.

4. Умора и уязвимост

Хората, които имат проблем с черния дроб, постоянно се усещат изтощени и нямат вкус. Когато тези признаци са непрекъснати, само че не са свързани с всекидневно претоварване, апелирам, обърнете се към доктор.

5. Температура

В някои случаи се следи болежка в корема при пациентите, те се усещат доста изтощени. Ако имате същите признаци, не забравяйте да следите температурата на тялото си. Ако е нараснала – това е вероятен сигнал за съществуването на инфекциозен или заразен развой.

6. Болки в мускулите

Ако мускулите и ставите непрекъснато ви болят или се появяват синини по кожата, а краката ви са подути, допустимо е нарушаване на функционалността на черния дроб.

7. Промяна на цвета на урината и изпражненията

Урината ви може да стане по-тъмна, а изпражненията по-светли. Черният дроб не може да се оправи с предоставените му задания.

8. Сърбеж на тялото

Кожата ви може да ви сърби поради застояла жлъчка. Така тялото реагира на всички насъбрани отрови, които не могат да бъдат обезвредени.

9. Кървене

Рядък признак, само че въпреки всичко го има. Честите кръвотечения от носа или синини, които се появяват без забележима причина, са свързани с дефицит на фактори на кръвосъсирването поради неприятна функционалност на черния дроб.

Във всеки случай, според от аргументите и естеството на тези токсични субстанции, признаците могат да варират. Затова е нужна консултация с доктор!

От какво би трябвало да пазите черният дроб?

алкохол

мазна храна

липса на физическа интензивност

потреблението на добавки за понижаване на тежестта
 Внимавайте с тези витамини! Те могат да навредят на здравето ви Внимавайте с тези витамини! Те могат да навредят на здравето ви
Излишъкът от витамини и минерали в организма може да бъде още по-вредно, в сравнение с неналичието им. Човек, който се храни уравновесено и пълн...

голословно честа приложимост на болкоуспокояващи

някои медикаменти

Полезни артикули за черния дроб

За да бъде черният дроб здрав, би трябвало освен да се откажете от неприятните привички и да успехите всичките му „ врагове “, само че и да се храните вярно. Съставихме за вас лист на най-полезните артикули: съответно количество вода, извара, куркума, пчелен мед, пълнозърнести каши, плодове: печени ябълки, банани, праскови, кайсии и круши, зеленчуци: тиква, моркови, цвекло, карфиол, тиквички.

Запазете тази публикация и я споделете с другари. Подобна информация може да бъде потребна за някого от тях!

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР