Черните котки са мистериозни и красиви. С тях са обвързани

...
Черните котки са мистериозни и красиви. С тях са обвързани
Коментари Харесай

Име за черна котка

Черните котки са мистериозни и красиви. С тях са обвързани разнообразни предания и митове. Въпреки известното разбиране, че черните котки носят неприятен шанс, в някои странни те са считат за проводници на положителния шанс и благополучието.

В Древен Египет тези животни се свързват с изобилието и богинята Бастет, която бди над посевите и бременните дами. Неслучайно убийството на котка в Древен Египет е закононарушение. В келтските предания се споделя за вълшебна черна котка с бяло петънце, която бди над къщите. В Япония имат вяра, че черните котки носят обич, благосъстояние и добра атмосфера вкъщи.

Идеята, че черните котки носят неприятен шанс, евентуално води началото си от Средновековието, когато в европейските страни, стартират да свързват тези котки със зли сили. Нещо повече - самотните възрастни дами, които се грижат за тях, даже се преглеждат като магьосници.

В по-отминали времена английски моряци са качвали на корабите черна котка за шанс. С почитание към черните писани са се отнасяли и съпругите на риболовците, вярвайки, че животното ще ги закриля.

Ето и още любопитни обстоятелства за черните котки:

Има над породи черни котки, измежду които са персийска котка, норвежка горска котка, рагамъфин, японски бобтейл, бомбай, скотиш фолд, английска късокосместа, ориенталска котка и др.

Въпреки че котките наподобяват черни, те могат да трансформират цвета на козината си и тук-там да имат шоколадови петна или сива четина.

Според някои проучвания черните котките оцеляват по-лесно и имат по-здрава имунна система. Друг забавен факт е, че черните котки имат жълти очи.

Черните котки имат доста фенове поради невероятния си външен тип. Ето за какво в Япония има даже котешко кафене, отдадено точно на тези мъркащи създания.

Въпреки че доста хора отхвърлят да си вземат черен домакински любим заради суеверия, това не трансформира обстоятелството, че черните котки са страхотни приятелчета.

Ако и вие планирате да си вземете такава писана, ето няколко хрумвания за имена на черни котки:

 Име за черна котка

- Блеки;

- Чернуша;

- Чери;

- Пантера;

- Кроу;

- Плуто;

- Уидоу;

- Хърли;

- Сторми;

- Буря;

- Фреди;

- Иви;

- Луна;

- Космо;

- Нели;

- Сабрина;

- Фоги;

- Комет.

 Име за черна котка Снимка: PetGuide.com

Това са измежду най-интересните имена за черна котка. Вижте още по какъв начин да кръстим бяла котка и име за сива писана.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР