Черната овца на Европа – така „Репортери без граници“ по

...
Черната овца на Европа – така „Репортери без граници“ по
Коментари Харесай

Черната овца на Европа: България е на 112 място по свобода на словото

Черната овца на Европа – по този начин „ Репортери без граници “ по независимост на словото, сочи годишният им отчет.

България е изпаднала с едно място обратно от предходната си позиция – 111.

„ Малкото откровени публицисти в страната са подложени освен на очернящи акции и тормоз от страната, само че и на заплашване и принуждение. Ситуацията с медиите е извънредно притеснителна, тъй като никой няма интерес да проверява насилието против публицисти “, пишат от „ Репортери без граници “.

От организацията показват побоя на журналиста на свободна процедура Димитър Кенаров през септември 2020 година, както и нападението над Слави Ангелов през март 2020 година като образци.

„ Друг проверяващ публицист – Николай Стайков, получаваше смъртни закани през юни 2020 година, откакто разгласява следствие за корупция по високите етажи на правосъдната система “, споделят от организацията.

„ Журналистите постоянно са викани за разпит в полицията по отношение на тяхната работа, до момента в който политици и олигарси не престават да поддържат връзките си едни с други, белязани с корупция и спор на ползи “, написа още в отчета.

„ Репортери без граници “ показват също, че „ олигархът Делян Пеевски “ е продал медиите си, само че все пак въздействието му остава проблематично.

„ Правителството разпределя европейски и публични средства в медиите при цялостна липса на бистрота с концепцията да понижат отрицателните мнения за властта “, пишат още „ Репортери без граници “.

В същото време има юридически тормоз на самостоятелните медии като „ Бивол “ и „ Економедия “, като това съставлява „ непрекъсната опасност за свободата на медиите “ в страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР