Чепеларе. Станалият традиция за Чепеларе Фестивал за шлагерна и стара

...
Чепеларе. Станалият традиция за Чепеларе Фестивал за шлагерна и стара
Коментари Харесай

Смолян: Фестивалът за шлагерна и стара градска песен „Полъх от минали мечти“ ще се проведе през лятото в Чепеларе

Чепеларе. Станалият традиция за Чепеларе Фестивал за шлагерна и остаряла градска ария „ Полъх от минали фантазии “ ще се организира от 28 до 30 юни 2019. Това оповестиха от пресцентъра на Община Чепеларе . Новото в регламента на състезанието за тази година е, че песните ще бъдат разграничени в две обособени категории – остарели градски песни и шлагерни и известни песни – като ще има награден фонд и за двете, а самите реализатори ще могат да се изявявт като група или солисти, дуети и трио.
Фестивалът за шлагерна и остаряла градска ария „ Полъх от минали фантазии “ е единствен за района на Родопите. Организатори на фестивала са Община Чепеларе, НЧ „ Родопска искра 1880 “ и Сдружение на ресторантьори, хотелиери и търговци.
Фестивалът има конкурсен темперамент и задачата му е да разпространява и запази традициите на българската шлагерна ария от 60-те, 70-те и 80-те години и остарялата градска ария от предишния век, с цел да ги възроди и им даде нов живот, както и да приобщи младежите към тяхната непреходност и хубост. Фестивалът ще даде опция за изява на надарени реализатори от цяла България, ще подкрепи основаването на нови креативен хрумвания и планове. Тричленно жури, формирано от експерти, ще прави оценка и класира участниците-изпълнители на шлагерна и остаряла градска ария.
Всички искащи да се запишат за присъединяване във Фестивала за шлагерна и остаряла градска ария „ Полъх от минали фантазии “ ще могат да подават заявки до 14 юни 2019 година, както и да се срещнат с регламента на състезанието на уеб страницата на Община Чепеларе www.chepelare.org.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР