Челси загуби първи точки през сезонаОтборът на Челси загуби първи

...
Челси загуби първи точки през сезонаОтборът на Челси загуби първи
Коментари Харесай

Челси загуби първи точки през сезона

Челси загуби първи точки през сезона
Отборът на Челси загуби първи точки през новия сезон във Висшата лига, откакто приключи при резултат 0:0 гостуването си на Уест Хем в мач от шестия кръг на,,Олимпийски стадион “. Възпитаниците на Маурицио Сари бяха един от двата тима дружно с Ливърпул, който имаше цялостен актив от точки след изиграването на пет мача, само че след класическата победа на,,мърсисайдци “ през вчерашния ден и равенството през днешния ден на,,сините “, играчите на Юрген Клоп са еднолично отпред в класирането. Домакините не можеха да разчитат на контузения Марко Арнаутович, като на негово място като титуляр на върха на офанзивата стартира Михаел Антонио. Челси пък започнаха още веднъж с Оливие Жиру в нахлуване за сметка на Алваро Мората.

Очаквано лондонското дерби започва с преимущество за,,сините “, които насочиха първия си прецизен удар посредством Антонио Рюдигер в 11-та минута. 15 по-късно шут на Матео Ковачич в наказателното поле бе блокиран от бранител на,,чуковете “. Момчетата на Мануел Пелегрини рядко нападнаха вратата на испанския пазач Кепа Арисабалага, само че три минути след парирания удар на Ковачич, Антонио се откъсна и стреля от добра позиция, само че високо над задачата. В края на първата част Н‘Голо Канте насочи изстрел с глава, само че топката мина настрана от гредата на Лукаш Фабиански.

След почивката Мората размени Жиру в нахлуване за Челси и испанският нападател беше най-близо до откриването на резултата в 66-та минута. Домакините не се ориентираха добре в своето наказателно поле и топката доближи до Мората, който шутира, само че Фабиански героично излезе и избави с глава сигурното попадение. Гостите продължиха да владеят повече топката, само че по този начин и не доближиха до чисто голово състояние. В края на мача мощен удар на резервата Рос Баркли беше отразен по превъзходен метод от най-хубавия на терена за,,чуковете “ пазач Фабиански. Така Челси загуби първи точки във Висшата лига, до момента в който Уест Хем завоюва четвърта точка, откакто предишния кръг записа дебютен триумф в шампионата при гостуването си на Евертън. Следващият мач в шампионата за тях е вкъщи против Манчестър Юнайтед, до момента в който Челси приема в дербито на кръга Ливърпул на,,Стамфорд Бридж “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР