Челси победи с 2:0 Саутхямптън и се класира за втора

...
Челси победи с 2:0 Саутхямптън и се класира за втора
Коментари Харесай

Челси - Саутхемптън 2:0 /репортаж/

Челси победи с 2:0 Саутхямптън и се класира за втора поредна година за финала в шампионата за купата на Англия. "Сините " стигнаха до успеха с голове на Оливие Жиру и Алваро Мората през второто полувреме, а попадение на Чарли Остин от състава на гостите бе незаслужено анулирано поради противоречиво нарушаване против вратаря Уили Кабайеро. След относително умерено първо полувреме, в което най-интересна опция се откри пред Вилиан в седмата минута, само че шутът му откри напречната греда на "светците ", двата отбора направиха доста забавна втора част на "Уембли ", която започва с гол на Оливие Жиру.

Таранът на Челси съумя да навърже няколко бранители на Саутхямптън и с удар се левия крайник изведе "сините " напред в резултата с 1:0. В 54-тата минута Шейн Лонг можеше да изравни, само че ударът му мина настрана от лявата греда на Кабайеро. Гостите от Южния бряг заиграха по-добре и в идващите 20 минути играта се придвижи напълно пред вратата на Челси. Така се стигна до 74-тата минута, в която гостите получиха право да изпълнят корнер.

Последва безредие пред вратата на Челси, а Кабайеро, притиснат от нападателя Чарли Остин, изпусна топката зад голлинията си. Вместо обаче да зачете гол, съдията Мартин Аткинсън маркира нарушаване на Остин. В 80-ата минута Остин насочи слаб удар от добра позиция, а пропуските на "светците " бяха осъдени в 82-рата минута, когато резервата Алваро Мората засече с глава центриране на Сесар Аспиликуета за 2:0.

В ответната офанзива Чарли Остин можеше да върне гол за домакините, само че ударът му от дребен ъгъл откри дясната греда на Челси. Секунди по-късно Мората направи непростителен пропуск, откакто от броени метри уцели застанал пред опразнената врата защитник на гостите.

Във финала на най-стария футболен шампионат противник на Челси ще бъде тимът на Манчестър Юнайтед, който в събота победи с 2:1 Тотнъм. Мачът за влиятелния трофей ще бъде на 19 май на "Уембли ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР