Челси и Нюкасъл завършиха наравно 1:1 в мач от последния

...
Челси и Нюкасъл завършиха наравно 1:1 в мач от последния
Коментари Харесай

Челси в крайна сметка не се даде на Нюкасъл в последния ден от сезона

Челси и Нюкасъл приключиха наедно 1:1 в мач от последния 38-и кръг в Премиър лийг. Двата отбора изиграха едно доста забавно първо полувреме, когато паднаха и двете попадения посредством Антъни Гордън (9’) за гостите и Киърън Трипиър (27’, автогол) за домакините. През втората част нещата на терена бяха доста по-спокойни.
 Договорът на Почетино с Челси към този момент е реалност, аржентинецът стартира другата седмица Договорът на Почетино с Челси към този момент е реалност, аржентинецът стартира другата седмица
Футболистите на Еди Хау започнаха доста интензивно срещата на “Стамфорд Бридж ” в търсене на ранно попадение. Те имаха добра възжожност още в 5-ата минута, когато Александър Исак получи в наказателното поле и стреля, само че Кепа Арисабалага избави. “Свраките ” въпреки всичко стигнаха до попадение още преди да са изтекли 10 минути игрово време, когато зимного попълнение Антъни Гордън доближи до центриране на Елиът Андерсън, овладя топката и прати стреля в долния ляв ъгъл за 1:0.

Постепенно играчите на Челси изравниха играта и започанаха да наподобяват малко по-остри в предни позиции. Те стигнаха до попадение малко преди приключването на половин час игра, когато Рахийм Стърлинг направи един от класическите си пробиви отдясно, влезе в наказателното поле и стреля, а топката се отклони в крайници на Киърън Трипиър и влетя в мрежата на Мартин Дубравка.

Гостите можеха да възстановят преднината си минута или две по-късно, откакто защитата на Челси още веднъж не бе съсредоточена и остави Мигел Алмирон да получи изцяло непокрит в наказателното поле, само че изстрелът му бе неакуратен. Отново парагваецът пропиля още една добра опция в края на първата част, като този път ударът му бе избавен от Кепа.

Лондончани на собствен ред имаха отлична опция да излязат напред в добавеното време след прекрасен пас към Рахийм Стърлинг в пеналта, само че той стреля едва и даде опция на Дубравка да избави.

Футболистите на Франк Лампард започнаха по-добре втората част и задържаха топката в половината на “свраките ”, само че по този начин и не успяваха да доближат някакви по-сериозни положения пред добре бранещия се отбор на гостите, който пък на собствен ред се опитваше да се възползва от своите благоприятни условия за контраатаки.

В последна сметка обаче и двата отбора рядко успяваха да застрашат по-сериозно вратарите на двата отбора. Домакините имаха съществени искания за дузпа десетина минути преди края на постоянното време за игра с ръка в наказателното поле, само че съдията подмина обстановката. Само няколко минути по-късно Бруно Гимараеш пък получи добра топка пред наказателното поле и стреля доста рисково, само че топката мина над вратата на Кепа. В добавеното време и Кристиан Пулишич също пропиля добра опция да донесе успеха на своя отбор и малко наслада на изстрадалите през този сезон почитатели на “Стамфорд Бридж ”.

Макар и със спад в темпото в последните седмици въпреки всичко играчите на Еди Хау съумяха да затвърдят превъзходния сезон, който изиграха и в последна сметка приключиха на четвъртото място в класирането на Премиър лийг със 71 точки и по този метод си подсигуряваха присъединяване в Шампионската лига. От своя страна Челси приключи тази извънредно трагична и мъчителна за тима и почитателите на акция на едвам 12-ото място в подреждането със единствено 44 точки и негативна голова разлика.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР