Чеченският лидер Рамзан Кадиров, съюзник на президента Владимир Путин, обяви

...
Чеченският лидер Рамзан Кадиров, съюзник на президента Владимир Путин, обяви
Коментари Харесай

Кадиров изпраща синовете си на фронта

Чеченският водач Рамзан Кадиров, съдружник на президента Владимир Путин, разгласи през днешния ден, че изпраща трима от своите синове младежи - на 14, 15 и 16 години, на фронта в Украйна.
Прочетете още
" Време е да се потвърдят в същинска борба, мога единствено да поздравявам това предпочитание ", написа Кадиров в Telegram, публикувайки видеоклип, в който младите момчета стрелят на стрелбище.

" Скоро те ще отидат на фронтовата линия и ще бъдат на най-трудните сектори на линията на прикосновение ".

Той съобщи, че Ахмат (16 г.), Ели (15 г.) и Адам (14 г.) са обучавани за бойни дейности " съвсем от най-ранна възраст " и настоя, че " не се майтапи ".

Видеото демонстрира момчетата в камуфлажни облекла и тъмни очила, върху танкове, с оръжия, прикрепени към кръста им, които стрелят с ракетни установки и картечници.

На моменти младежите се усмихват, до момента в който стрелят, или вършат жест с вдигнат палец.

Кадиров - някогашен пълководец, който управлява република Чечения, обитаема най-вече с мюсюлмани, е един от най-яростните поддръжници на съветската атака на Путин в Украйна.

Постът беше оповестен, откакто Кремъл отхвърли апела му за потребление на нуклеарни оръжия с ниска мощ в Украйна след поредност от военни провали.

" Емоциите не би трябвало да вземат връх над разсъдъка ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков по време на ежедневния брифинг с публицисти, визирайки изказванията му.

" В нашата страна потреблението на нуклеарни оръжия става единствено въз основа на това, което е посочено в съответната теория ", сподели Песков.

Въпреки това Песков приветства " героичния принос " на чеченския водач за военната интервенция в Украйна.

Кадиров прикани за нуклеарен вид, откакто Москва се изтегли от град Лиман, чийто надзор бе открит за седмици по-рано тази година.

" По мое персонално мнение би трябвало да се подхващат по-драстични ограничения, стигащи до оповестяване на военно състояние в граничните региони и потребление на нуклеарни оръжия с ниска мощ ", съобщи Кадиров в канала си в Telegram.

Той разкритикува генерал-полковник Александър Лапин, който командва съветските сили, воюващи в района, като го назова " несъвършен ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР