Чаят и кафето могат индиректно да забавят процеса на оздравяване

...
Чаят и кафето могат индиректно да забавят процеса на оздравяване
Коментари Харесай

Чаят и кафето са не са добри помощници за хора с тези болести

Чаят и кафето могат косвено да забавят процеса на излекуване на индивида от настинка или грип поради съществуването на кофеин. Как той пречи на организма да се излекува и с какво да сменяем тези обичани питиета, споделя здравната журналистка Олга Кашубина .
Един от най-разпространените стандарти е, че горещите питиета форсират процеса на излекуване при настинка и грип. Всеки самичък за себе си може да реши дали да го следва, само че има нещо, което всеки би трябвало да знае, счита Олга Кашубина. Тя твърди, че надалеч не всички горещи питиета могат да ви оказват помощ по време на болест. Има такива, които тъкмо противоположното, забавят процеса на естествено излекуване.
„ Когато сте настинали, бих предложила да пиете нещо друго от чай или кафе. При висока температура си коства да пиете вода, компот. Трябва да бъде напитка без кофеин, с цел да можете по-късно да спите. Сънят е най-хубавото лекарство против настинката от общодостъпните и безплатните “, описа Кашубина.

Освен напитката, значима е нейната температура. Не е наложително да пиете нещо горещо. От температурата на напитката зависи резултата, който тя ще окаже на болния организъм.
„ Студените, само че не ледени питиета оказват помощ за естественото изстудяване на индивида, който има тресчица. В същото време напитките от хладилника могат да стеснят съдовете в гърлото, и от това може да ви стане по-леко при ангина. Ако повече ви харесва горещото, такива питиета уголемяват съдовете и разслабват, все едно сте си взели гореща вана. От тях може да ви се прииска да заспите, а в случай че ви мъчи температура или ви е неприятно, това е нещото, което ви би трябвало “, счита Кашубина.
Чаят, кафето и водата не са медикаменти. Те могат единствено да ускорят или забавят естествения развой на излекуване на организма. Ако ви е нужно лекарство, то най-добре е да отидете в аптеката, поучава Кашубина.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР