Чаят е предпочитана напитка, особено в по-хладните месеци от годината.  ...

Чаят е предпочитана напитка, особено в по-хладните месеци от годината. 

5 нестандартни приложения на чая, за които не сте подозирали

Чаят е предпочитана напитка, характерно в по-хладните месеци от годината.  Нещо повече, повечето хора употребяват чаени торбички, вместо насипен чай. В края на краищата се приготвя по- просто и по-бързо! Но малко хора осъзнават, че на торбичките чай може да се даде втори живот и да се употребяват в ежедневието. Например, предпазвайте инструмента от наслойка . Чаят съдържа танин, който е в положение да защищити метала от окисляване. Достатъчно е единствено един път месечно да избършете брадвата, триона или чука с влажна кесия чай.

Полиране на мебели с пакетче чай

Чаят ще помогне за удължение на живота освен на железни , само че и на дървени произведения . Топлата напитка е идеална за гланциране на мебели и паркет. Накиснете още веднъж торбичките с чай, подмажете с гъба и прекарайте върху дървена повърхнина . Чаят е положителен при премахването на замърсяванията, придава на повърхността искра и даже прави драскотините по -малко забележими.

Отървете се от неприятните миризми в обувките с пакетче чай

Чаените торбички могат да ви оказват помощ да се отървете от неприятните миризми в обувките си, в случай че нямате специфичен дезодорант на разположение . За да направите това, ви трябват единствено няколко торбички, които би трябвало да изсъхнат след пиенето на чай. След като са по-малко влажни, поставяйте един по една в ботушите или маратонките. След няколко часа към този момент можете да проверите резултата! Чаят всмуква освен миризмата на пот, само че и излишната влага. Между другото, можете да употребявате същия трик, с цел да освежите миризмата в хладилника или кофата за отпадък .

Марината от пакетчета чай

Поканили сте другари на барбекю, само че закупеното месо се оказа прекомерно жилаво? Не се притеснявайте, запарките от чаени торбички могат да се употребяват за подготвяне на естествена и положителна марината. Изсипете чая върху месото и оставете за няколко часа. Маринатата освен ще го омекоти, само че ще му придаде изтънчен мирис .

Отървете се от гризачи и хлебарки с торбички чай

Чаените торбички са характерно потребни за тези, които имат гризачи, хлебарки или паяци в дома си. Известно е, че всички тези вредители не понасят миризмата на чай. Ако поставите употребяваните торби в хладилника, кухненските шкафове и други места, където са се настанили натрапници, те скоро ще изоставен къщата. Можете да накиснете чаените си торбички в масло от мента за оптимални резултати.

Тор за цветя от пакетчета чай

Но в случай че за инсекти и гризачи чаят е опасност , то за стайните растения, в противен случай , това е необикновено потребно нещо. Слабият разтвор на чай ги защищава от гъбични инфекции и в случай че изсушите наличието на пакетчетата, можете да получите и отличен тор. Освен това употребяваните торбички от филтърна хартия могат да се използват  като дренаж при разсаждане на цветя. За да направите това, поставете няколко торбички на дъното на саксията и ги поръсете с пръст.

Източник: actualno.com