Чай за успокоение, паста и мобилен телефон – около това

...
Чай за успокоение, паста и мобилен телефон – около това
Коментари Харесай

Мистериозен чай и мобилен телефон в делото за смъртта на Мил...

Чай за утешение, паста и мобилен телефон – към това се завъртя разпитът на очевидци в Софийския градски съд, който заседава по делото за гибелта на журналиста Милен Цветков.

Днес бяха разпитани майката и братът на Кристиан Николов, които описаха за използването на чая, пастата и мобилния телефон, съобщи БГНЕС.

Адвокат Константин Симеонов изясни, че разпитът на майката на подсъдимия - Десислава Николова, се е завъртял към тези неща, тъй като има експертиза по делото, която следва да бъде изслушана. Той добави, че по време на обиска в дома на Николов е конфискуван мобилен телефон, в който са открити чатове с Борис Кършутски. Счита се, че Николов се е уговарял с него за доставка на опиати.

„ Днес се заостри вниманието върху този телефон, тъй като той е конфискуван по делото и в него са открити чатове, които са свързани с някакви кореспонденции. Чатът е с букви “, съобщи той и добави, че Кристиан не е този черен демон, който е бил изкаран преди делото да влезе в съда.

По време на съвещанието стана ясно, че подсъдимият е пил чай за утешение поради отчет, който е готвел за университета.

„ Няма експертиза за този чай и паста. Прокуратурата не ги е изследвала “, уточни юристът.

От думите му стана ясно още, че на идващото съвещание на 12.05 следва да разпитат още 10 души както и Георги Иванов, който сега е в Италия. Според юрист Симеонов той е основен очевидец и би трябвало да бъде разпитан преди да излязат резултатите от автотехническата експертиза.

Адвокатът подчертава и на това, че много постоянно се разминават показанията на очевидците, само че съгласно него това не се дължи на опитът им да лъжат съда, а на обстоятелството, че в такава обстановка всеки възприема друго протичащото.

„ Георги е слязъл през шофьорската врата, тъй като не е могъл да слезе от дясната страна. Има очевидец, който твърди противоположното на това. Друг очевидец твърдеше, че е слязъл от дясната врата. Всичко това не може да се откри по неоспорим метод. Това са елементи, които хем са значими, хем е обикновено очевидците да позволяват такива неточности “, разяснява той и акцентира, че без значение от обстановката Кристиан фактически е се е опитал да помогне на Милен Цветков, информация, която се удостоверява и от очевидци.

Пред съда майката на подсъдимия удостовери още, че не знае синът й да взима или да е взимал опиати, както и че не приема медикаменти, защото е здрав. Тя не можа да си спомни номера на телефона му, само че изясни, че е имал два номера – един, който е употребявал, когато е бил в България и различен, когато е бил в Германия. На излизане от залата Николова отхвърли да приказва пред публицисти.

Останалите разпитани от съда бяха очевидци на злополуката, случила се точно на Великден предходната година, при която почина журналистът Милен Цветков.

Съдебният състав насрочи няколко дати за последващи съвещания, първото от което е на 12.05, а идващите са на 1 и 15 юни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР