Чатбтовете с изкуствен интелект, като ЧатДжиПиТи (ChatGPT), имат и тъмна

...
Чатбтовете с изкуствен интелект, като ЧатДжиПиТи (ChatGPT), имат и тъмна
Коментари Харесай

Европол предупреждава: Чатботовете с изкуствен интелект са податливи на престъпни злоупотреби

Чатбтовете с изкуствен интелект, като " ЧатДжиПиТи " (ChatGPT), имат и тъмна страна и са податливи на незаконни злоупотреби, предизвести през днешния ден Европол, представена от ДПА.

Европейската организация за полицейско съдействие заяви, че нейната Лаборатория за нововъведения е провела работни групи по отношение на възходящото публично внимание към " ЧатДжиПиТи " (ChatGPT), с цел да изследва по какъв начин нарушителите могат да злоупотребят с огромни езикови модели (LLMs) (статистическо сравнение на вероятности за поредност от избран брой думи, което се употребява в приложения за обработка на натурален език като различаване на диалект, машинен превод, граматическо маркиране и добиване на информация бел. ред.) и да подкрепи на проверяващите в тяхната работа.

Базираната в Хага Европол съобщи, че се концентрира върху три съществени области на престъпността, а точно измами и обществено инженерство, дезинформация и киберпрестъпления.

Що се отнася до първата сфера, организацията сподели, че " способността на " ЧатДжиПиТи " да изготвя извънредно реален текст го прави потребен инструмент за фишинг офанзиви ". Способността му да възпроизвежда езикови модели може да бъде употребена за реплика на стила на речта на избрани хора или групи, изясни организацията.

" ЧатДжиПиТи " се отличава с експедитивност и мащабност при основаването на достоверно звучащ текст ", което го прави съвършен модел за задачите на пропагандата и дезинформацията, съобщи Европол във връзка втората проблематична област.

Във връзка с киберпрестъпността европейската организация означи, че " ЧатДжиПиТи " е кадърен да напише код на редица езици за програмиране. " За евентуален нарушител с малко механически знания това е скъп запас за основаване на злотворен код ", посочи Европол.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР