Чат приложението WhatsApp пуска нова функционалност, която ще позволява на

...
Чат приложението WhatsApp пуска нова функционалност, която ще позволява на
Коментари Харесай

Скоро ще можем да напускаме незабелязано групови чатове в WhatsApp

Чат приложението WhatsApp пуска нова функционалност, която ще разрешава на потребителите да напущат групови чатове без останалите да получават уведомление за това.

В момента при излизането от колективен чат в WhatsApp се получава неловка обстановка, защото всички биват осведомени, че напускате.

При по-големи групи това също може да бъде дразнещо.

Скоро обаче, вместо всички в групата да получават уведомление, когато някой я напусне, единствено админите ще бъдат осведомени. Новата функционалност ще стартира да доближава до потребителите на WhatsApp от този месец.

Тя е част от редица ограничения, които криптираната платформа за известия подхваща в опит да ускори поверителността. Други инструмент, който беше разгласен от компанията, ще разрешава на потребителите да крият наличието си, тъй че другите да не виждат, че са онлайн.

WhatsApp също по този начин тества конфигурация, която не разрешава на контактите да вършат скрийншот на известията View Once, които не могат да бъдат достъпвани още веднъж след първичното им отваряне.

В пост във Фейсбук Марк Закърбърг, основен изпълнителен шеф на Meta, която е притежател на WhatsApp, съобщи, че платформата “ще продължи да основава нови способи за отбрана на известията и да ги прави толкоз поверителни и сигурни, колкото диалозите на четири очи.”

Новите функционалности са част от редица промени, които Meta прави в платформите си в последно време.

Компанията неотдавна промени главното си приложение Фейсбук, тъй че приоритет да има препоръчваното от логаритъм наличие, като в това време сътвори нов фийд, който демонстрира постове на другари и родственици в противоположен последователен ред.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР