Чат ботовете, изглежда, са навсякъде. Създават разкази, помагат за изготвянето

...
Чат ботовете, изглежда, са навсякъде. Създават разкази, помагат за изготвянето
Коментари Харесай

ChatGPT е писал мотивационното ви писмо? Забравете за назначение!

Чат ботовете, наподобява, са на всички места. Създават разкази, оказват помощ за правенето на техническа документи, поемат деловата преписка и... аплайват за работа вместо хиляди любопитни, неуверени или просто мързеливи консуматори с базови механически знания. Това се вижда от обичайния отчет на HR компанията.

Лошата вест е, че огромен % от тези (най-често млади) хора рискуват сами да си затворят доста порти в кариерно отношение - за голяма част от експертите по асортимент е изцяло недопустимо претендентите да си оказват помощ с AI.
 Защо търсенето на работа става все по-сложно? Донякъде поради изкуствения разсъдък
Защо търсенето на работа става все по-сложно? Донякъде поради изкуствения разсъдък

" Призрачните " работни места порастват

Контекст : Чат ботовете като ChatGPT се оправят сносно със основаването на текст по задание, изключително когато той би трябвало да следва общоприета конструкция - както е да вземем за пример мотивационното писмо.

Безплатният достъп до AI платформите дава опция на всеки за броени минути да получи текст, който го презентира допустимо най-добре пред бъдещия шеф.
 Изкуственият разсъдък към този момент трансформира пазара на труда в българския IT бранш, само че има ли мотиви за паника?
Изкуственият разсъдък към този момент трансформира пазара на труда в българския IT бранш, само че има ли мотиви за паника?

" Всички ние ще го употребяваме, всички ние би трябвало да го употребяваме "

Цифром и словом : Според данните на iCIMS 47% от младежите, на които им следва довеждане докрай на лицей, се интересуват от опциите на изкуствения разсъдък да им оказва помощ при писането на автобиография и мотивационно писмо.
 Снимка 620115
Източник:

25% от младежите от Gen Z (родените след 1996 г.) към този момент са се доверявали на чат бот при търсенето на работа, излиза наяве от отчета.

От друга страна : Цели 39% от HR експертите, интервюирани от iCIMS декларират, че потреблението на технологии с изкуствен интелект от страна на евентуалните чиновници е изцяло недопустимо за тях и не биха траяли процеса на асортимент с подобен претендент.
 Развитието на изкуствения разсъдък може да остави 300 милиона души без работа: ето кои специалности са застрашени
Развитието на изкуствения разсъдък може да остави 300 милиона души без работа: ето кои специалности са застрашени

Прогнозата е от нов отчет на Goldman Sachs

Защо е неприятна концепция : Има доста аргументи, заради които не бихте желали просто да дадете задание на ChatGPT и по-късно непосредствено да изпратите на някоя компания написаното от бота. От изреждат някои от главните:
Добрият резултат зависи от положителното задание - не можете просто да копирате автобиографията си и да кажете на бота да напише гениално мотивационно писмо по нея. Необходимо е да обясните тъкмо какво желаете, кои да бъдат главните акценти, кое може да бъде пропуснато. В доста случаи това може да е съвсем толкоз работа, колкото ще е основаването на самия текст. ChatGPT не отразява вашата персона - ботът не ви познава и не може добре да отрази вашия мироглед. Това може да бъде проблем при кандидатстването за някои позиции. Тонът му нормално е много фиктивен, само че и прекомерно елементарно стартира да звучи неуместно, в случай че го помолим да " раздвижи " текста. Ботът си измисля - ChatGPT е податлив да " халюцинира ", т.е. да написа тотално погрешна, само че правилно звучаща информация. Това може да " торпилира " кандидатурата ви или най-малкото да се наложи много да обяснявате по време на изявлението. Другите ботове не го харесват - огромните компании от години употребяват разнообразни софтуерни автоматизации (ATS), с цел да отсяват кандидатурите за отворените си позиции. Важно е да има оптималната плътност на избрани основни думи в мотивационното писмо, с цел да стигне изобщо до обзор от човек. Трябва особено да кажете на бота това събитие и отново е огромна вероятността крайният резултат да не бъде приемлив.
Още нещо : ChatGPT има място в кариерните скокове - той е добър коректор на правописни и граматически неточности, нелош преводач (макар да има и по-добри разновидности за това) и е най-много страховит генератор на хрумвания. Ако гледате на написаното от бота като на първа чернова, която по-късно ще персонализирате и отредактирате, има огромен късмет в действителност да улесните кандидатстването си за работа.
 Снимка 620113
Източник:

Подчертаваме: вашето кандидатстване, а не това на машината.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР