Частни образователни центрове и школи, ресторанти и казината отварят отново

...
Частни образователни центрове и школи, ресторанти и казината отварят отново
Коментари Харесай

Отварят ресторанти, казина и школи

Частни просветителни центрове и школи, заведения за хранене и казината отварят още веднъж порти за клиенти от през днешния ден. Възобновяват се и туристическите пътувания в страната. Това се случва според издадената заповед от здравния министър проф. Костадин Ангелов, с която предстоящо се разхлабват редица противоепидемични ограничения, съобщи Българска национална телевизия.

Заведенията за хранене и развлечения, игралните зали и
казината могат да позволяват клиенти на до 50% от потенциала си, ще могат да работят до 23 часа, както и на една маса ще се позволяват до 6 души по едно и също време. Персоналът в заведението би трябвало да носи защитни маски, а в игралните зали маска би трябвало да ги носят и посетителите.

От през днешния ден се позволява провеждането на присъствени образователни занятия в учебните заведения за възпитаници със сензорни увреждания, спазвайки противоепидечните ограничения.

Също от през днешния ден се позволява провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, просветителни центрове и други обучителни центрове и школи, проведени от юридически и физически лица. Изискването е за съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 метра, носене на защитна маска за лице, проветряване на всеки час и стерилизация.

Възобновяват се също по този начин в присъствена форма групови и извънкласни действия и занимания, действия по ползи, занимални и други, проведени в учебна и извънучилищна среда занимания.

Разрешават се и ревютата при основаване на организация за еднопосочно придвижване и съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 метра сред посетителите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР