Частната Национална лотария, чиито мажоритарен собственик е бизнесменът Васил Божков,

...
Частната Национална лотария, чиито мажоритарен собственик е бизнесменът Васил Божков,
Коментари Харесай

Националната лотария: Национализацията ще причини огромни щети на държавата

Частната " Национална лотария ", чиито мажоритарен притежател е предприемачът Васил Божков, разгласи, че национализацията ѝ от страната ще аргументи " големи финансови и репутационни вреди на България ".

Това е първият обществен коментар от
лотарията през последния месец, откогато тече абсурдът със сигнала за неплатени налози и такси за към 250 млн. лева, подаден от съперниците на Васил Божков братя Найденови. Позицията на лотарията идва часове, откакто стана ясно, че държавното управление поддържа законодателни промени за очистване на частните лотарии и определяне на монопол в бранша на държавния " Български състезателен тотализатор ".

Според
лотарията сходна стъпка ще докара до големи финансови вреди за данъкоплатците поради възможни бъдещи правосъдни каузи, свързани с предварителното едностранно преустановяване на лиценза на " Националната лотария ", който е 10-годишен.

" Национализирането на частен бизнес е неприемлив казус, който ще докара до необратими последици за страната, законодателната и изпълнителната власт. Фундаменталното нарушение на открития от Конституцията на Република България правов ред и грубото тъпчене на европейското законодателство ще аргументи големи финансови и репутационни вреди на България ", се споделя в позиция на
лотарията, публикувана до медиите.

В нея се показва още, че " отговорността и следствията от тези дейности няма да бъде носена от политиците, стоящи зад внасянето на плана, а от българските гласоподаватели и данъкоплатци ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР