Частично бедствено положение, затворени пътища, десетки спасителни операции за вадене

...
Частично бедствено положение, затворени пътища, десетки спасителни операции за вадене
Коментари Харесай

Снежно бедствие в България

Частично бедствено състояние, затворени пътища, десетки избавителни интервенции за вадене на заседнали коли и опасения за нови снеговалежи – такава е ситуацията в страната на втория същински зимен ден у нас за 2018 година

В община Сливо поле е оповестено отчасти бедствено състояние. В Русенско са затворени всички пътища, с изключение на този за Бяла, където се позволяват единствено коли до 12 тона. Пожарна е вадила през нощта рейс с 60 служащи от военния цех „ Дунарит”, както и хората от две закъсали коли за спешна помощ.

В Плевенско военни часове наред са разчиствали пътни сектори и са спасявали бедстващи хора, измежду които и непознат жител. Те са били вадени от коли, заседнали в големи преспи в региона на селата Лозица, Любеново и Въбел.

Пътят Шумен – Разград остава затворен за придвижване за всички моторни транспортни средства. На Североизток няма бедстващи жители, само че най-малко едно обитаемо място е без ток. След тежката нощ пътнопочистващите компании съумяха да отворят направленията към Силистра и към Варна през автомагистрала „ Хемус”.

Спасителните екипи през нощта са помогнали на шест закъсали в снега коли.

Снежната завивка в Шуменско е 21 сантиметра, само че заради вятъра и ниските температури управляващите предизвестяват водачите да потеглят на път единствено в случай че е належащо и с добре готови коли. Заради ниските температури и компликация напредване по междуселищните пътища съвсем всички образователни заведения в Шуменско са разпуснати в двудневна почивка.

Добрич е под снежна обсада. Всички пътища в региона като се изключи този за Варна са затворени.

Втори ден идващите и заминаващите полети от летището във Варна са анулирани.

На юг придвижването по Автомагистрала „ Тракия” до Бургас беше възобновено. Експериментално поставената стена от кипариси не опази платното от навяванията.

Ситуацията в области Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали е естествена при зимни условия. С изместването на снеговалежите на изток усложнена остава обстановката с електрозахранването за села в области Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас, оповестиха от „ Електроразпределение Юг”.

В област Стара Загора 20 села имат нарушено електрозахранване – главно в региона на Раднево. В област Сливен наранени са 11 села, колкото и в област Ямбол. В област Бургас 20 села изцяло или отчасти имат спирания в електроснабдяването, главно в планинските елементи на региона.

Какво е ситуацията във вашия район? Изпращайте ни фотоси и видео на платформата " Аз, репортерът "!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР