Частичната мобилизация, разпоредена от Владимир Путин, промени всичко“ за много

...
Частичната мобилизация, разпоредена от Владимир Путин, промени всичко“ за много
Коментари Харесай

Расте броят на руснаците, пристигащи в Турция

Частичната готовност, разпоредена от Владимир Путин, „ промени всичко “ за доста руснаци. Както за тези, насочили се на запад, по този начин и за тези на юг. В Истанбул с полети идват стотици съветски жители, бягащи от мобилизацията. Като 28-годишният Ники Прошин от Санкт Петербург.

Турция, която поддържаше въздушни връзки с Русия, до момента в който други страни блокираха полетите, е известна дестинация за заминаващите руснаци. Влогърът Прошин твърди, че неуспехите на бойното поле са подкопали поддръжката за войната, даже измежду патриотично настроените руснаци.

 
И по този начин, дойдох в Истанбул преди 4 дни и главната причина е, че тичам от моята страна, Русия, заради някои политически решения на нашето държавно управление. Водим дълготрайна война с Украйна, която стартира още през февруари. Останах в Русия от началото на войната, не желаех да напущам. Но предходната седмица за мен всичко се промени, както и за стотици хиляди други хора, които взеха решение да изоставен Русия. Основната причина за това е да се избегне персоналната заплаха от активизиране в съветската войска.
Ники Прошин, влогър, емигрирал от Русия 

Групата Арк, която оказва помощ на руснаци, бягащи от родината си, осведоми, че има забележителен растеж на броя на идващите в Турция след оповестяването на мобилизацията.
Максим Бочаров е един от разочарованите от Русия на Путин.

 
Реших да напусна Русия, тъй като в никакъв случай няма да се удрям против Украйна, против украинския народ. През цялото това време, през всичките месеци на война, подкрепях Украйна. Излязох на протестни шествия в Москва. Не мълчах, приказвах в интернет. Говорих в действителния живот. Дори направих някои дарения на украинската войска, само че тази готовност беше последната стъпка за мен. Никога няма да отида на война против украинския народ.
Максим Бочаров, антивоенен активист 

Много руснаци, идващи в Турция след началото на войната, са претърпели потрес, породен от нашествието. Както и компликации при намирането на място за живеене или метод за заплащане на артикули заради глобите върху съветския финансов бранш.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР