Частичната мобилизация е предназначена за вътрешна експлоатация. От една страна

...
Частичната мобилизация е предназначена за вътрешна експлоатация. От една страна
Коментари Харесай

Димо Гяуров: Путин си подпали чергата, с 300 000 мобилизирани не може да обърне войната

Частичната готовност е предопределена за вътрешна употреба. От една страна – за попълване на загубите в съветската войска, а въпреки това – за прибиране на неуместните, които не харесват режима. Но в този момент Путин си подпали чергата, войната към този момент чука на вратата на Русия. Има и закани, ориентирани на открито. С 300-400 хиляди души Путин обаче не е в положение да обърне войната. Това разяснява в студиото на Нова ТВ специалистът Димо Гяуров.

Тактическо нуклеарно оръжие – никой разумен човек не има вяра, че някой може да натисне аления бутон. Но не трябва да изключваме тази алтернатива, поради това, което се случва в Кремъл, уточни той. 

Според Гяуров никой не може да предскаже до каква ескалация ще се стигне и дали Русия ще употребява тактическо нуклеарно оръжие. Но това ще получи предпазен удар с стандартни средства, които би трябвало да поразят нуклеарните силози и предотвратят потреблението на нуклеарно оръжие. Това ще има ужасяващи последствия за Москва, в случай че Кремъл прибегне до подобен сюжет, предизвестиха високопоставени чиновници в Съединени американски щати, напомни Гяуров и добива, че има огромно подозрение във връзка с готовността на съветските нуклеарни средства да бъдат употребявани, тъй като те не са обновявани. Но в това време Съединени американски щати показват подготвеност за ответна реакция.

Димо Гяуров разяснява проблемите във връзка с нашата защита. По думите му това е  тематика, чийто отговор е доста обезпокоителен. И като образец даде двата самолета, която по никакъв метод не бяха прихванати от нашите радари, до момента в който летяха над България. 

Превъоръжяването и модернизацията на армията на една страна се прави в спокойно време и във време на благоденствие, когато има задоволително средства, а не когато си обзет от редица рецесии, в каквито се намираме в този момент, е позицията на специалистът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР