Части за бойни ракети ще произвежда в Пловдив оръжейният търговец

...
Части за бойни ракети ще произвежда в Пловдив оръжейният търговец
Коментари Харесай

Започва производство на части за бойни ракети в Пловдив

Части за бойни ракети ще създава в Пловдив оръжейният търговец Христо Христов. Инвестиционно предложение за това е импортирано в Регионалната ревизия по околната среда и водите - Пловдив от „ Сейдж Технолоджис “ ООД, където Христов е мажоритарен притежател, а съучастник му е Чоно Дънев. От началото на тази година институцията е „ залята “ и с предложения с фокус върху бизнеса с боклуци в града и района.



Детайлите за ракети ще се вършат в модерната четириетажна фабрика на Христо Христов, която подвигна преди две години на Околовръстното до разклона за Прослав. Тя е оборудвана за произвеждане на машинни детайли, вили и елементи и електронни устройства. В капиталовото предложение е посочено, че производството ще се разшири с нова активност - „ монтаж на обособени модули и монтаж на ракета неснарядена в резервоар “, което е първи стадий от индустриален цикъл. Окончателното окомплектоване - снарядяване с барути и взривни субстанции, ще се прави във „ ВМЗ “ ЕАД - Сопот.

Специфичен миг е производството и монтажът на ротор, формиран от основа и похлупак, които са от неръждаема стомана. В ротора се слага заряд с тротилов еквивалент 0,0016kg/6p. и електровъзпламенител - с тротилов еквивалент 0,0001695kg/6p. Съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения, роторът се класифицира като патрон за пиромеханизъм. От сдружението прецизират, че в Пловдив ще се създават единствено основата и капакът на ротора, а зарядът ще се слага в „ Арсенал “ АД - Казанлък, който ще е подизпълнител по контракт.

Сглобеният и окомплектован ротор ще се връща назад в индустриалната база под тепетата за изпитване и предпазване, след което ще се транспортира до ВМЗ - Сопот, за дефинитивно сглобяване на ракетата с взривни субстанции, пиротехнически детайли и барутни смеси. Прогнозният месечен потенциал въз основата в Пловдив е за към 500 броя ракети. Предвижда се оптималното годишно произвеждане да доближи 6000.

Фирменият портал ДАКСИ демонстрира, че „ Сейдж Технолоджис “ ООД е в подем. Нетните доходи от продажби на сдружението за 2019 година са в размер на 58 491 000 лева, което е съвсем три пъти повече спрямо миналата година. ​През 2019 година година компанията се подреди на 45-о място измежду 100-те най-големи компании в област Пловдив.

По последни данни на Национален осигурителен институт към септември 2020 година там са работели 457 души. Преди няколко години името на Христо Христов гръмна в международните медии след покупка на имение в Бевърли Хилс за 35 милиона $. Преди това пък влага над 2 млн. евро в апартамент в австрийската столица Виена.

Бизнесът с боклуци се разраства

Сред другите капиталови оферти в Регионална инспекция за опазване на околната среда Пловдив за бизнес доминират обвързваните с боклуци. Някои от компаниите, които се занимават с тях, считат да построяват нови площадки за събиране и отнасяне на боклуци, а други - да уголемяват активността и да усилват индустриалния си потенциал. „ ГАРО - 2004” ЕООД, който има обект за преработване на боклуци в кв. „ Изгрев - изток”, ще разраства активността си. За задачата сегашната повърхност от 3280 кв. м се усилва с още 7000 кв.м. В момента там се прави събиране, запазване и авансово отнасяне /рязане и раздробяване/ на боклуци от черни и цветни метали (ОЧЦМ), излезли от приложимост моторни транспортни средства (ИУМПС), картон, стъкло, както и излязло от приложимост електрическо и електронно съоръжение. Собственикът Eмил Иванов счита да добави нова активност - замяна на боклуци и механизирано белене на кабели, както и да усили неведнъж индустриалния потенциал. Увеличаване количеството на към този момент позволени боклуци и прибавяне на нови засяга в капиталовото си предложение „ Донарекс “ ЕООД. Едноличното сдружение, благосъстоятелност на Димитър Матов, има площадка за боклуци в Карлово, покрай жп гарата. В момента там се одобряват и сортират 17 типа боклуци. Събиране и преработване на разнообразни боклуци, сред които строителни, битови, както и опаковки от препарати, ще прави в Първомай и „ РециТрейд България” ЕООД.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР