Части на ВСУ са поразили склад с боеприпаси, разположен в ...

Части на ВСУ са поразили склад с боеприпаси, разположен в

Стрелба надалеч. ВСУ удари руски склад с боеприпаси на повече от 200 километра от линията на фронта -

Части на ВСУ са поразили склад с муниции, ситуиран в най-отдалечената от фронта точка в окупираната Херсонска област в Геническ, на административната граница с окупирания от Русия Крим, заяви УНИАН, с позоваване на ръководителя на лоялната към управляващите в Киев Херсонска регионална военна администрация Сергей Хлан.

Според информацията от Хлан сутринта на 9 август украинската артилерия е нанесла удари по съветски хранилища в Геническ. " Геническ може да бъде поздравен с достижението. ВСУ към този момент стигат и до такава степен. Сутринта час и половина се взривяваха муниции на руснаците на опитната станция, жестоко казано, сред Партизани и Новоалексеевка. " - написа военният губернатор.

Руснаците използваха Геническия регион поради огромната му раздалеченост, и както си мислеха, заради това високата сигурност и складираха там въоръжение, муниции и техника. След днешния удар, по думите на Хлан, безвредни места в Херсонска област повече няма.

Справка с последните карти на бойните дейности демонстрират, че дистанцията от Геническ до най-близките украински елементи е повече от 205-210 километра, което приказва за увеличена далекобойност на ВСУ.

Това би могло да кореспондира със, които съгласно осведомителните организации са на самолетната писта и в хранилища за муниции и биха могли да се дължат на обстрел от украинска територия.

На фона на новините за нови доставки от Съединени американски щати на Javelin и спомагателни муниции за HIMARS в съветското командване има терзания от опцията Украйна да употребява високоточното оръжие по цели в Крим и граничните региони с съветската федерация. Според УНИАН затова съветската войска е изтеглила обратно полевите лагери на две подразделения на 6-та войска на Западния боен окръг, дислоцирана в региона на Белгородска област.

Източник: offnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg