Части на словашката полиция за борба с безредици използваха сълзотворен

...
Части на словашката полиция за борба с безредици използваха сълзотворен
Коментари Харесай

Сълзотворен газ срещу протестиращи, искащи край на коронафашизма

Части на словашката полиция за битка с вълнения използваха сълзотворен газ против стотици стачкуващи, които блокираха входа на Народното събрание на Словакия и замеряха постройката с яйца. Това стана по време на парламентарно разискване на законопроект за нови ограничения против разпространяването на COVID-19, на който протестиращите се опълчват, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Някои стачкуващи скандираха " Държавна измяна ", а един от тях носеше афиш с надпис " Стоп на коронафашизма ". Поводът е проектозакон, който ще обезпечи на имунизираните против COVID-19 по-лесен достъп до всеобщи прояви и публични пространства от тези, които не са. Сред другите възгласи, които се скандираха бяха " ваксинен фашизъм ", " Гестапо " и " Няма да се предадем ", отбелязва ДПА.

Някои от протестиращите се бяха загърнали със словашкото знаме или го развяваха пред намиращата се на един от хълмовете в столицата Братислава постройка на Народното събрание. Полицията употребява сълзотворен газ при конфликтите с стачкуващите, до които се стигна, с цел да им се попречи да щурмуват постройката на Националния съвет (парламента).

Служителка на полицията е леко ранена, оповестиха словашки медии, като се позоваха на парламентарния ръководител Борис Колар. След намесата на полицията митингът продължи спокойно и след това понижа. Еврочленката с 5,5-милионно население среща компликации да накара хората да се имунизират против COVID-19. Към вчерашния ден изцяло ваксинираните бяха едвам 34,9 % от популацията, по данни на университета " Джонс Хопкинс ". Това е един от най-ниските проценти на имунизация на глава от популацията в Европейски Съюз. Някои опозиционни партии се оповестиха против имунизацията, в това число някогашният министър председател Роберт Фицо, който съобщи, че няма да се имунизира.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР