Части на на американската 101-ва въздушно-десантна дивизия на САЩ, наричана ...

Части на на американската 101-ва въздушно-десантна дивизия на САЩ, наричана

За първи път от десанта в Нормандия: 101-ва въздушно-десанта дивизия на САЩ кацна в базата Когълничану в Румъния -

Части на на американската 101-ва въздушно-десантна дивизия на Съединени американски щати, наричана „ Крещящите орли “ ( „ Screaming Eagles “) дойдоха във военната база „ Михал Когълничану “, на 30 километра северно от Констанца, заяви румънският ефирен канал Digi24. Според медията завръщането на „ Крещящите орли “ в Европа за първи път от Втората международна война насам след десанта в Нормандия на 6 юни 1944 година е подбудено от войната в Украйна.Церемонията по посрещането на американските елементи се е състояла в петък в наличието на премиера на Румъния Николае Чука. „ За нас Румъния съставлява мощен съдружник в НАТО, мощен сътрудник на Съединени американски щати от няколко десетилетия. Румънците ни подкрепяха дълготрайно на такива места места като Ирак или Афганистан. Що се отнася до мястото, където се намираме в този момент, то е най-близо до борбите, които се водят в Украйна “, съобщи сподели Джоузеф Макгий, пълководец на 101-ва дивизия, представен от телевизионния канал.

Американската дивизия наброява над 20 хиляди военнослужещи, от тях 2400 на ротационен принцип ще бъдат дислоцирани в базата „ Михал Когълничану “. Бойците от 101-ва дивизия са подготвени за най-трудните обстановки по време на война, като особено внимание се обръща на подготовката и уменията им за спасяването на ранените от бойното поле.

101-ва въздушнодесантна дивизия е лека пехотна дивизия на армията на Съединените щати, профилирана във въздушно щурмови интервенции. Дивизията е наричана от някогашния министър на защитата на Съединени американски щати Робърт Гейтс „ острието на копието “, а някогашният шеф щаб ген. Едуард К. Майер я дефинира като най-мощната и тактически мобилна от дивизиите на американската войска. По време на Втората международна война е известна с ролята си в интервенция Overlord ( десантите в D-day и десанта на 6 юни 1944 година, в Нормандия.

Източник: offnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg