Частен инвеститор осъществява натиск върху служителите на РИОСВ-Кърджали и категорично

...
Частен инвеститор осъществява натиск върху служителите на РИОСВ-Кърджали и категорично
Коментари Харесай

Министър Сандов: Горубсо-Кърджали осъществява натиск върху служителите на РИОСВ-Кърджали 


Частен вложител реализира напън върху чиновниците на РИОСВ-Кърджали и изрично отхвърля да се съобрази с решението на страната по повод добива на злото в района.
Това съобщи пред Българската национална телевизия министърът на екологията Борислав Сандов.

Става въпрос за Горубсо-Кърджали, чийто представител е декларирал на съвещание на инспекцията, че компанията ще реализира своето капиталово желание за рандеман на злато в района без значение дали страната ще позволи това им или не. Сандов поддържа думите си с аудиозапис от съвещанието на инспекцията. Според вицепремиера сходно държание е неприемливо.

Екоминистърът изрази още вяра, че в границите на държавното управление за един цялостен мандат ще бъдат оправени противоречивите прави в региона на Кресненското дефиле. За задачата ще е належащо европейско финансиране. Намеренията на Министерство на околната среда и водите са парите от националния бюджет да отиват за други крещящи потребности.

„Изграждането на тунел през Креснеското дефиле е най-целесъобразният и екологичен вид за трасе на Автомагистрала „Струма“ в района“, уточни Сандов. По думите му Автомагистрала „Струма“ в региона на Кресна няма по какъв начин да бъде същинска автомагистрала, а по-скоро ще е скоростна права.

Министърът на околната среда и водите изрично се опълчи на концепцията скоростният път да минава през самото дефиле, тъй като това е в нарушаване на екологичното законодателство у нас и на Бернската спогодба.

Така остават два разновидността – пътната правата да минава през обходно трасе или през тунел. Изграждането на обходно трасе би било по-евтино, само че би генерирало доста повече въглеродни излъчвания, по тази причина съгласно Сандов, най-хубавият вид е построяването на тунел. Разговорите по този въпрос в границите на кабинета към този момент са в ход, следва да бъде потърсено решение.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР