Част от приходите на застрахователите да финансират бъдещото държавно предприятие,

...
Част от приходите на застрахователите да финансират бъдещото държавно предприятие,
Коментари Харесай

Финансиране на бъдещото държавно предприятие за борба с градушките

Част от приходите на застрахователите да финансират бъдещото държавно дружество, което ще размени Агенцията за битка с градушките. Това предложи земеделският министър Румен Порожанов. Целта на новото дружество е отбраната против градушки да покрие цялата страна като се комбинира ракетен и самолетен прийом. Министърът посети плантация в Съединение и разгласи, че ще поддържа настояванията на селскостопанските производители за използването на горива за аграрни потребности.

Съединение

Въпреки че не престават да се построяват ракетни площадки, едвам 33% от земеделските площи у нас са предпазени против градушки с ракетния прийом. Предвижда се въвеждането на по-евтиния самолетен прийом за битка с градушките за Добруджа и другите зони, които не са покрити от ракетните площадки. Обмисля се във финансирането наред с страната да вземат участие и земеделските производители с по 50 стотинки на декар, и застрахователите с близо 0,8% от наградите.
Румен Порожанов - министър на земеделието, храните и горите: В София и в другите градове, където няма към тях ракети, самолетният прийом ще способства за предотвратяване на урбанизираните територии. В тази връзка си мислим, че би било добре да употребяваме като източник на финансиране и приходите от наградите на застрахователите, най-много главният доход – това са приходите от застраховка на колите. Те са към 500 млн. годишно.
Министър Порожанов инспектира по какъв начин става зареждането и отчитането на съдовете за гориво в стопанството на оризопроизводител от град Съединение. Тодор Илиев обработва 7 000 декара ориз, за които изразходва 140 тона нафта на година, само че получава омекотен данък единствено за 89 тона.
Тодор Илиев, оризопроизводител: Ето ги цистерните, поръчвам си нафта, стига нафтата тука, изпразвам я, незабавно документа и до два часа осведомяваме Национална агенция за приходите.
Оризопроизводителите желаеха в новия програмен интервал да бъдат контрактувани по-големи дотации за бранша. Сега родните земеделци получават 14 евро за декар, а сътрудниците им в Гърция, Испания и Италия - над 100 евро.
Георги Видолов, ръководител на Българската оризова организация: Ще настояваме оризовата просвета да бъде извадена от листата с общо предопределение и да бъде обсъждана като сензитивна просвета.., тъй като нейните разходни правила са 3-4 пъти по-големи.
Според Порожанов директните заплащания ще се запазят и отсега нататък, а новото евро финансиране следва да се контракти при опростени правила. Министърът бе безапелационен, че земеделците не би трябвало да бъдат третирани като търговци във връзка с използването на горива за селскостопански потребности. Ако обаче се открият злоупотреби, глобите ще бъдат доста строги в това число конфискация и дерегистрация при второ или трето нарушаване.
 Порожанов предлага да се сътвори държавно дружество за битка с градушките Порожанов предлага да се сътвори държавно дружество за битка с градушките
Държавно дружество да размени Агенцията за битка с градушките и да бъде финансирано с част от приходите на застрахователите. Това предлага министърът...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР