Част от политическия елит продава българските интересиПо-голямата част от българския

...
Част от политическия елит продава българските интересиПо-голямата част от българския
Коментари Харесай

Проф. Гечев за „Лукойл”: Ако следваме дерогациите на ЕС, няма да имаме проблем с цената на горивата 

Част от политическия хайлайф продава българските ползи

„ По-голямата част от българския народ желае държавно управление. Правителство би трябвало да бъде направено – най-вероятно с третия мандат, само че не и непременно. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев в предаването „ Здравей, България “ по Nova TV.

Проф. Румен Гечев разяснява, че чака ГЕРБ да не срещне парламентарна поддръжка за сформиране на държавно управление: „ Ние го казахме от дълго време  – още във вечерта след изборите, че първата партия – ГЕРБ, няма да може да сформира държавно управление и се оказахме прави. “

„ Даваме право на избор на хората по какъв начин да гласоподават. Ако се съмняват в машината, могат да гласоподават с хартия. Ако се съмняват в хартията, да гласоподават с машина. ” Така разяснява проф. Гечев измененията в Изборния кодекс. Той посочи, че хартията, която ще излиза от машината при гласоподаване, ще е със отбрана от Българска народна банка, каквато има и хартиената бюлетина. „ Аз съм учуден от някои сътрудници, които приказват за някаква „ хартиена коалиция ”. Това е коалиция „ Европейски съюз ” – по този начин гласоподават в целия Европейски съюз, по този начин ще гласуваме и ние ”, добави той.

Според проф. Румен Гечев зад решението на Нидерландия да откажат на България да влезе в Шенген стоят други страни. Той уточни, че България е изпълнила техническите условия и дефинира решението като незаслужено и цинично.

„ По данни на Евростат страните, които са с най-вече бежанци, са Германия, Италия, Франция и Испания. Очевидно, че има пробив и на българските граници, само че съпоставено с тях, това е капка в морето. Същите страни, които изпълниха Европа с няколко милиона мигранти споделят: „ Защо 300 души са минали границата ни? ” 207 хиляди души са влезнали в Европейски Съюз, от кое място, през България ли? Защо тези страни не се изключат от Шенген същите страни? ”, попита Гечев. 

„ Причината е напълно друга и тя е доста комплицирана, само че виновността е главно българска. Българският политически хайлайф имат робско държание. Част от политическия хайлайф продава българските ползи. Когато звъннат от Брюксел или Вашингтон, те стоят прави и ги е боязън да седнат след края на диалога ”, сподели проф. Гечев.

„ Европейският съюз споделя, че артикули, които са създадени в България, могат да бъдат изнасяни, само че се намират „ българи ”, които споделят: „ Не желаеме да изнасяме, желаеме бензинът да ни стане два пъти по-скъп ”. Хората, които твърдят, че не би трябвало да се възползваме на дерогациите на Европейски Съюз, а би трябвало да се самообесим, са антибългари ”, сподели социалистът по отношение на износа на нефт от „ Лукойл Нефтохим ”. Той предвижда, че в случай че следваме дерогациите, признати от Европейска комисия, няма да има проблем с цената на горивата. Ако обаче следваме рекомендациите на „ антибългарскитеястреби “ – ще има доста покачване на тази цена. 

Проф. Гечев предвижда още, че в случай че се спре износът на рафинерията, то тогава би могло руснаците да спрат танкерите, които идват през Черно море. По отношение на вноса на неруски нефт депутатът  обясни, че през Босфора не могат да минават танкери по-големи от 5 хиляди тона, а „ Лукойл Нефтохим “ преработва 7.1 млн. тона годишно. „ Това значи, че спрат ли корабите през Черно море, тук цените ще хвърчат до небето ”, добави той.  

„ Нефтохим “ не е съветски, това е българска компания, която създава в България. Нека гледаме българския интерес “, сподели в умозаключение проф. Румен Гечев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР