Част от насажденията на компанията [“Агрола Еконивест] Русенската фирма Агрола

...
Част от насажденията на компанията [“Агрола Еконивест] Русенската фирма Агрола
Коментари Харесай

"Агрола Еконивест" инвестира 5.3 млн. лв. в нова фабрика за преработка на плодове

Част от насажденията на компанията

[ “Агрола Еконивест ”] Русенската компания " Агрола Еконивест " ще влага 5.3 млн. лева в нова фабрика за преправка на плодове в с. Новград, община Ценово. Строителството е подкрепено от Програмата за развиване на селските региони с безплатни 1.903 млн. лв.. Останалата сума ще бъде обезпечена с банкови заеми, разяснява за " Капитал " Георги Пейчев, съучастник и шеф на компанията.

Върху 3850 квадратни метра

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Общата повърхност на новата фабрика ще бъде 3850 квадратни метра. Тя ще е с потенциал 1000 тона и ще включва техника и технологии за преправка, за бързо и за надълбоко заледяване на плодовете, както и за пакетирането им. Суровината е от лични фирмени насаждения на сливи, вишни и кайсии, които се простират на към 3500 декара в региона на общината и наоколо до фабриката.

" Овощните градини са построени преди към 6-7 години с поддръжката на Програмата за развиване на селските региони. Досега от тях е получена единствено една годишна продукция от кайсии, следващата година се надяваме на цялостен рандеман ", разяснява за " Капитал " Георги Пейчев.

Машините за новата фабрика са вносни, дребна част от тях са предоставени на български производители на ексцентрично съоръжение, посочи още Георги Пейчев. Според него оптимистичният и самоуверен проект за довеждане докрай на строителството е една година.

Първа годишна продукция

[ “Агрола Еконивест ”] Цел - задграничните пазари

Съдружници в " Агрола Еконивест " са Георги Пейчев и Мариан Гочев. Според данните в Търговския указател за 2019 година компанията регистрира лек спад на общите доходи спрямо миналата година - 1.008 млн. лева (1.023 млн. лева за 2018) и на облагата - 343 хиляди лв. (366 хиляди лева за 2018).

" Постоянно заетите във компанията са към 20. Строителството на новото дружество ще обезпечи 50 нови работни места ", посочи Георги Пейчев.

Той разяснява, че изключителното състояние не е оказало значително въздействие върху работата на компанията. " Осигурили сме маски, дезинфектанти, всичко належащо за отбрана на чиновниците. Но те работят навън и множеството от тях нямат контакти с други хора към себе си. Трактористът да вземем за пример е самичък в трактора ", изясни Пейчев.

" Фирмата е млада, само че заниманията ни с зарзаватчийство не са самоцел. Имаме упоритости, познания, готови хора да се развиваме в тази ниша. Търсенето на пресни и замразени плодове пораства. Нашата цел е да растем устойчиво и след създаване на предприятието да стартираме да продаваме и зад граница ", заключи Георги Пейчев.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР