Част от художественото осветление в квартал Вароша“ е унищоженоВандали посегнаха

...
Част от художественото осветление в квартал Вароша“ е унищоженоВандали посегнаха
Коментари Харесай

Пореден вандалски акт в Благоевград!

Част от художественото осветяване в квартал „ Вароша “ е унищожено

Вандали посегнаха на художественото осветяване, инсталирано в тревните площи при главната алея на квартал „ Вароша “ в Благоевград. В резултат на злонамерените дейности част от прожекторите са счупени, което попречва естественото действие на инсталацията.

Съоръженията, излъчващи цветни светлини, бяха инсталирани от Община Благоевград единствено преди два месеца, за преобразяване на старинния квартал в по-приветливо и желано място от поданици и посетители на града за разходка и отдих. До този миг чиновници на Оперативна програма „ Благоевград строй ремонт “ неколкократно поправят развалени прожектори, вследствие на приложена физическа мощ върху тях.

Ежедневно в Община Благоевград се записват сигнали за разнообразни вандалски прояви. Често те са осъществявани на детски площадки и в паркове както в Централна градска част, по този начин и в кварталите в града.

Остава въпросът: Пречи ли на някой подредената градска среда?

Община Благоевград припомня, че общинската благосъстоятелност се поддържа със средства от Бюджета, за който принос имат съзнателните данъкоплатци, а видеонаблюдението в града няма свойство да предотвратява вандалски прояви, то може да помогне единствено за определяне на причинители. В момента се набелязват и нови невралгични точки, на които е належащо да бъдат слагане на камери.

Сигнали за видяни нередности се одобряват на денонощните дежурни телефонни линии към Община Благоевград 073/88 44 34 и 073/88 44 06.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР