Част от футболистите в националния отбор на Германия не са

...
Част от футболистите в националния отбор на Германия не са
Коментари Харесай

Съблекалнята на Германия е била разделена още преди мача с Япония

Част от футболистите в националния тим на Германия не са били съгласни с това да запушват устите си с ръка преди първия мач на международното състезание по футбол в Катар против Япония и това е внесло напрежение още преди старта на шампионата. Тази информация, изнесена от медиите Германия, бе доказана от футболния шеф на локалната федерация Оливер Бирхоф.

Германците изгубиха с 1:2 от Япония и това в последна сметка им коства отпадане от международното състезание още в груповата фаза за втори следващ път. Преди дуела обаче всички 11 титуляри сложиха ръка на устите си в символ на митинг против възбраната на уредниците на капитанската лента " One Love " в поддръжка на ЛГБТ-общността.

От Германската футболна федерация обявиха тогава, че това не е политически знак, а обръщение в отбрана на човешките права. Идеята за него е пристигнала от играчите в тима, само че не всички са били ОК с проекта, твърди Fox Sports.

" Според наши източници не всички играчи в националния тим са подкрепяли знака със запушването на устите преди мача с Япония, защото са считали, че това ще внесе в допълнение напрежение в отбора ", сподели телевизионната водеща Естер Седлачек, до момента в който интервюира Оливер Бирхоф.

" Без подозрение можеше да се оправим с тази обстановка по-добре. Дали това бе решаващо за елиминацията ни, това е различен въпрос ", отговори някогашният немски национал.

" Разочарованието е голямо и ядът на хората се усеща. След като изгледах и трите мача мога да кажа, че продължаването напред бе напълно по опциите ни. Но всичко потегли надолу още от първия мач, което ме нервира най-вече. Контролирахме мача с Япония като се изключи последните 20 минути и това се оказа решаващо. Всички сме в една лодка. Не е въпросът кого да обвиним. Играчите дадоха всичко от себе си. Но би трябвало да осъзнаем, че това не бе задоволително ", приключи Бирхоф.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР