Част от дръвчетата получиха днес представители на браншовата организация на

...
Част от дръвчетата получиха днес представители на браншовата организация на
Коментари Харесай

Община Видин предоставя безвъзмездно над 3200 фиданки акация

Част от дръвчетата получиха през днешния ден представители на браншовата организация на пчеларите. Акцията се провежда в границите на първия стадий от програмата на Общината „ Нашият Видин – по-красив от всеки път “. При предаването на фиданките на място пристигнаха кметът доктор Цветан Ценков, заместник-кметът Светослав Скорчев и инж. агр. Емилиян Енчев, шеф на Областната дирекция „ Земеделие “ във Видин.
„ Съвместно с Областната дирекция и Общинската администрация продължаваме напъните на всички наши съграждани Видин в действителност да се трансформира в по-красив от всеки път. Днес даряваме близо 1500 акации на пчеларите, които те ще засадят. А Община Видин има отворени телефони, на които всеки един наш съгражданин може да се обажда, с цел да получава насаждения и цветя, които ще могат да се засадят в междублоковите пространства “ – сподели доктор Ценков. Той разяснява, че упованията са до две седмици Общината да стартира поетапно реновиране на всички междублокови пространства, които са планувани след направена от комисия оценка, асфалтирането им, ремонтът на някои улици, които не са в положително положение. И изрази вяра, че до края на годината нашият роден град ще стане още по-приветлив и хубав и видинчани ще се гордеят с него.
 Община Самоков заделя средства за закупуване на цветя и фиданки Община Самоков заделя средства за закупуване на цветя и фиданки
Всяка година лехите в центъра на града се оформят като прелестни цветни кътчета. През последните две години Община Самоков закупи 5000...
От своя страна Емилиян Енчев съобщи: „ Това е една хубава самодейност, която демонстрира положителното взаимоотношение сред институциите и браншовите организации. Общината, Областната дирекция „ Земеделие “ и Съюза на пчеларите имаме доста добра връзка “.
Началникът на отдел „ Екология “ Светла Ангелова прикани жителите на Общината да бъдат дейни и тази седмица да подават заявки в Центъра за административно обслужване: „ Може да заявявате цветя, фиданки за обитаемоте места, за междублоковите пространства – ще ги засадим дружно “.
Пламен Цанков от сдружението на пчеларите също благодари за чудесната самодейност и изрази желанието на сектора да продължи положителната работа и връзка с Община Видин.
Припомняме, че от през днешния ден започва идващият стадий на програмата „ Нашият Видин – по-красив от всеки път “ с набиране на заявки (могат да аплайват поданици, които не са взели участие в предходния интервал на програмата) в границите на 5 дни, с цел да се озелени в междублоковите пространства и зелените площи в град Видин, град Дунавци и останалите обитаеми места на територията на Общината. Със заявки могат да се включат и всички държавни институции.
 Гората.бг и Сердика Център подаряват 14 000 фиданки за засаждане Гората.бг и Сердика Център подаряват 14 000 фиданки за засаждане
На 17 април, събота, сред 10:30 и 15:30 ч., Гората.бг и Сердика Център ще подарят 14 000 дръвчета. Всеки искащ ще може да си вземе фи...
Заявления се подават в Центъра за административно обслужване на адрес: гр. Видин, пл. „ Бдинци “ №2. Работното време е от 8:30 до 17:00 часа.
За по-подробна информация може да позвъните на тел. 0884 334305 – Светла Ангелова, шеф на отдел „ Екология “, в границите на работния ден - от 9.00 ч. до 17.00 ч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР