Часове след като медици предупредиха, че освен COVID-19, през зимата

...
Часове след като медици предупредиха, че освен COVID-19, през зимата
Коментари Харесай

Най-бързият спечели: Няма противогрипни ваксини в аптеките в...

Часове откакто медици предизвестиха, че с изключение на COVID-19, през зимата ще ни нападна и добре познатия грип, пловдивчани се юрнаха към аптеките за противогрипни ваксини. Търсенето се укрепи в пъти повече, когато по всички вероятни канали от Министерството на здравеопазването изнесоха данни от отчет, съгласно който ваксинираните против грип са по-трудна цел за ковид.

Търсещите противогрипните ваксини обаче удрят на камък. Аптеките нямат наличност, а в случай че инцидентно имат останал препарат, то той е френския, който е доста по-скъп и затова нежелателен от хората. Проверка на " Марица " в няколко аптеки на центъра на града и в кв. " Прослав " сподели, че налични противогрипни ваксини няма. Има обаче опция за поръчка и доставка след най-малко ден-два.

" Марица " се свърза с Димитрия Стайкова, ръководител на Регионалната фармацевтична гилдия в Пловдив, която удостовери за обстановката с грипните ваксини. " Аптеките в града нямат наличност по простата причина, че към този момент е последния трен за слагането на противогрипна ваксина. Те не зареждат сега, тъй като акцията в действителност завършва. Все отново в складовете на едро има налична френската грипна ваксина, както и " Инфлувак ", което е необичайно, тъй като при започване на акцията още споделиха, че привършва. ", разяснява тя. Стайкова също уточни, че искащите имат алтернатива да се снабдят с имунизацията след поръчка в съответна аптека и да я получат там. " Но кардинално слагането на ваксина след декември просто е безсмислено ", добави тя и напомни, че хората на 65 години са имали опция да се извърнат към персоналните лекари за противогрипна ваксина, която е безвъзмездна. Стайкова уточни, че въпреки всичко в някои аптеки в Пловдив има наличия на противогрипната ваксина.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР