Часове след като и България временно спря ваксинацията с АстраЗенека

...
Часове след като и България временно спря ваксинацията с АстраЗенека
Коментари Харесай

АстраЗенека“: Сигналите за странични ефекти не водят към какъвто и да било смъртен случай

Часове откакто и България краткотрайно спря имунизацията с АстраЗенека от компанията оповестиха, че лекарствената сигурност е главен приоритет на АстраЗенека .

В България от през днешния ден е спряна имунизацията с АстраЗенека поради жена, която се е ваксинирала през вчерашния ден в 12 часа, в началото не е имала недоволства и в 3 часа през нощта получава изострен зной и почива. Жената е имала съпътстващи болести. Към момента медиците нито могат да потвърдят, нито да отрекат връзка сред имунизирането и гибелта на дамата.
 Бойко Борисов стопира имунизирането с
Бойко Борисов стопира имунизирането с " Астра Зенека "

Изчакваме писменото мнение на ЕМА

Когато от news.bg се опитахме да се свържем с българското посланичество на компанията, трябваше да изчакаме много дълго време на телефона. В записа на телефонния секретар ясно се споделя, че в случай че има потребност от незабавна здравна помощ този, който им звъни, би трябвало да затвори телефона и да се обади на незабавния телефон 112.

" Регулаторните органи ползват ясни и прецизни стандарти за резултатност и сигурност при утвърждението на всеки лекарствен артикул , включително и ваксина против COVID-19 на Оксфорд - АстраЗенека ", се споделя в позицията на компанията.

Те настояват, че профилът на сигурност на имунизацията е необятно изследван във фаза III клинични изследвания и самостоятелният подробен обзор на данните удостоверява, че имунизацията се понася добре като цяло.

" В допълнение на данните от клинични изследвания, десетки милиони дози са приложени в над 50 страни в света, с което нараства размерът данни за успеваемост и профил на сигурност с имунизацията против COVID-19 на Оксфорд - АстраЗенека в действителната клинична процедура ", пишат те.

" Eвропейската Агенция за Лекарствата(ЕМА) непрекъснато и прецизно наблюдава известията за странични резултати в полза на сигурността на пациентите. Прегледът на самостоятелните известия за странични резултати до този миг не допуска, че имунизацията може да има някаква роля в какъвто и да било смъртен случай ", пишат от АстраЗенека.

Те показват на европейския регулатор, с пояснение, че честотата на тромботичните събития при имунизирани и неимунизирани лица е една и съща.

Федералният офис за сигурност в опазването на здравето на Република Австрия излезе със мнение, че няма причинно-следствена връзка сред поставената ваксина и следените събития . Позовават се на Фил Брайън, началник направление " Безопасност на ваксини " в Британската Регулаторна Агенция за Лекарства и Здравни Продукти (MHPR), съгласно който тромбозите могат да зародят по натурален път .

По думите на Брайън при повече от 11 млн. дози от имунизацията на Оксфорд - АстраЗенека, приложени в Обединеното кралство, известията за зародили тромбози до този миг не са повече от броя, който би могъл да възникне по натурален път във имунизирана популация, пишат от АстраЗенека.

Анализът въз основата ни данни за сигурност не демонстрира данни за нараснал риск от белодробна емболия или дълбока венозна тромбоза при приложение на имунизацията против COVID-19 на Оксфорд - АстраЗенека във всяка обособена възрастова група, партида или страна. Всъщност следения брой такива събития е доста по-нисък при лицата, получили имунизацията, в сравнение с би трябвало да се чака в общата популация.

Във всяка стъпка в процеса на произвеждане и разпространяване на имунизацията се организират многочислени проучвания за качество и сигурност. Всяка партида минава през всички стъпки за оценка, по време на които се организират над 60 разнообразни контролни теста за качество.

АстраЗенека има подготвеност да достави плануваните количества за България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР