Часове след като Бойко Борисов атакува вербално бившия си съратник

...
Часове след като Бойко Борисов атакува вербално бившия си съратник
Коментари Харесай

Цветанов празнува с Артекс, Фандъкова се съди с фирмата

Часове откакто Бойко Борисов нападна вербално някогашния си сподвижник Цветан Цветанов, ексвътрешният министър възпламени скандал. В мрежата се появи фотография на гербаджията, прегърнат с близкия му артист Веселин Маринов, арх. Пламен Мирянов - съсобственик на " Артекс ", и Николай Колев - кумец на Цветанов и брачен партньор на Ваня Колева, която бе зам.-министър на спорта. ДУМА напомня, че жилищата на Цветанов и семейство Колеви, закупени на извънредно ниски цени от " Артекс ", доведоха до " Апартаментгейт " и повлякоха куп оставки, в това число на Цветанов и Колева. Снимките се появиха безусловно часове, откакто Борисов разяснява раздялата на ГЕРБ с Цветанов с признанието: " Апартаментгейт " ни разруши, тежко репутационно ни удари ". Борисов даде да се разбере, че е афектиран на дългогодишния си непосредствен помощник за интервютата, в които подлага на критика ръководството.

Кадърът бе разпратен до някои медии от инициативния комитет " Лозенец ", който води акция против строителството на постройката " Златен век " от " Артекс ". Комитетът упреква Цветанов в лобизъм при приемането на законови ремонти, облагодетелствали строителя.

Снимката е направена на тържеството във връзка 50-годишнината на притежателя на танцовия отбор " Българе " Христо Димитров. Пред " Дневник " Пламен Мирянов е удостоверил достоверността й. Според него нямало нищо притеснително, а на събитието участвали над 500 посетители.

Опитите на ДУМА да открие истинския кадър в обществените мрежи приключиха с крах. Той е отстранен, както и " неофициалните " видеа от събитието. В профилите на Димитров и ансамбъла обаче стоят фотоси с Веселин Маринов и други посетители. Сред поканените е й шефът на " Главболгарстрой " Симеон Пешов.

Докато Цветанов празнуваше с шефа на " Артекс ", Йорданка Фандъкова води правосъдна борба с компанията. Кметицата оспори законността на " Златен век " в регион " Лозенец ", следва Върховен административен съд да се произнесе по правосъдния спор. След " Апартаментгейт " Бойко Борисов подреди на ДНСК да спре градежа, както и направиха, само че Софийският административен съд разгласи, че няма правни учредения за прекъсването. ДНСК апелира пред Върховен административен съд.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР