Часът на Земята е най-мащабната глобална инициатива, посветена на опазването

...
Часът на Земята е най-мащабната глобална инициатива, посветена на опазването
Коментари Харесай

Светът отбелязва Часът на Земята

" Часът на Земята " е най-мащабната световна самодейност, отдадена на опазването на планетата. Тази пролет тя ще стане факт за 14-а поредна година в над 7000 града от 180 страни.

Милиони хора от целия свят обичайно ще изгасят осветлението в домовете си довечера сред 20.30 и 21.30 ч., отправяйки апел за стабилно и отговорно бъдеще, припомнят от WWF България.

Фокусът на интернационалната акция на WWF е върху опазването на биоразнообразието, което понижава с фрапантни темпове. Само за 50 години сме изгубили 68 % от популациите на диви животни. Затова " Часът на Земята " в България обръща особено внимание на грижата за един емблематичен за нашите гори тип - кафявата мечка, чието оцеляване е изложено на сериозен риск през последните 10 години. В опит да противодейства на тази отрицателна наклонност, в края на 2020 година

WWF е декларирала желанието и упоритостта да стартира дълготрайна научно-базирана стратегия за запазване на мечките и попречване на евентуални спорове с хората.

" За голяма наша наслада над 2000 българи се отзоваха на апела ни за помощ и поддържаха основаването на Спасителен мечешки отряд от специалисти, който към този момент е на терен и работи сполучливо. Сега задачата ни е да продължим да надграждаме започнатото, като проучим и оценим мечешките популации в Средна Стара Планина и в Западните Родопи, както и да предпазим локалните хора от нежелани срещи с тях ", отбелязва Веселина Кавръкова, изпълнителен шеф на WWF България.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР