Чантата Бъркин на Хермес счупи световния рекорд за най-скъпа подобна

...
Чантата Бъркин на Хермес счупи световния рекорд за най-скъпа подобна
Коментари Харесай

Това е най-скъпата чанта в света, защото е изработена от...

Чантата Бъркин на Хермес счупи международния връх за най-скъпа сходна стока, като беше продадена на търг за внушителната сума от 380 хиляди $ в Хонконг. Предния връх също се държеше от чанта Бъркин, която бе продадена за 300 000 $ през 2016-та година. Аукционната къща Кристис организира търга, като те не желаят да разкрият самоличността на купувача, само че въпреки всичко разкриха някои елементи към договорката. Създадена през 2014 година, чантата, наричаната още " Хималая " е направена от матирана крокодилска кожа, а по дръжките ѝ са инкрустирани 205 диаманта и има 18-каратови златни клипси.



Чантите " Хималая " на Бъркин получават името си от техния характерен цвят, който прелива от опушено сиво към перлено бяло, напомняйки на цветовете на планински връх. От компанията разкриват, че тези чанти са извънредно редки, като тази година са създадени единствено една или две от този модел, тъй като процесът по боядисването и обработката на крокодилската кожа е доста муден и комплициран.

Цената, за която е продадена тази чанта е същинска изненада, тъй като естествената ѝ пазарна цена варира сред 190 000-250 000 $. Чантата е била продадена много бързо, като наддаването е траяло не повече от 10-15 минути.



Популярната чанта Бъркин е показана за първи път от Хермес през 1984 година и е кръстена на певицата, актриса и модел Джейн Бъркин. Тези чанти костват стотици хиляди долари и са толкоз редки, че би трябвало да се запишеш в лист на чакащите, с цел да получиш една от тях, тъкмо както в един от обичаните ни епизоди в " Сексът и градът ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР