Чадърът стана двойно по-скъп от шезлонга на някои от плажовете

...
Чадърът стана двойно по-скъп от шезлонга на някои от плажовете
Коментари Харесай

Схемите с цените на чадърите и шезлонгите по родното Черноморие нямат край

Чадърът стана двойно по-скъп от шезлонга на някои от плажовете по Българското Черноморие. Това демонстрира информация в карта за цените на плажните такъми на Министерството на туризма, с конкретизиране, че сега информацията се актуализира, оповестява " Телеграф ".

Според нея все още сянката на линията Каваци-север коства 15 лв., а шезлонгът е по 7 лв. или повече от двойно по-скъпо.

На север на някои по плажовете чадърът е 15 лв., а мястото за лягане, в случай че не желаете да си сложите хавлията непосредствено на горещия пясък, е 10 лв..

Разлика, въпреки и минимална, има и на Кранево-юг, където таксата за прилагане на чадър е 6 лв., а шезлонгът, който очевидно не е толкоз издирван, коства 5 лв..

За съпоставяне предходни години на доста дребна част от линиите имаше разлика в цените и всеобщо бяха идентични и за чадъра, и за шезлонга. 

Намаление

Това лято най-често срещаната цена за отдаване на плажни такъми е 7 и 10 лв. за брой.

За съпоставяне на множеството линии цените са двойно по-високи по отношение на предходната година, когато Министерството на туризма понижи таксите за стопанисване на линиите с % на отстъпката, с която се оферират плажните такъми.

Така на Слънчев бряг използването на плажни такъми струваше 5 лева вместо 10 лв., а таксата, която концесионерът трябваше да заплати на страната, бе понижена на половина.

Около 20 линии пък предлагаха безусловно безвъзмездни чадъри, като за тях понижението беше на 100%. 

Справка 

Тази година такава мярка няма и всеобщо концесионерите върнаха цените на старите равнища, като те не могат да надвишават заложените оптимални размери в договорите.

Така сега най-евтин е чадърът и шезлонгът на плаж Нестинарка, излиза наяве от справката за цените в уеб страницата на министерството.

Там е посочено, че цената на чадъра е 36 ст., а най-скъпо се предлага сянка по 15 лв. в Каваци, Божурец – Топола 3, и на други линии.

Сравнително преференциално е да се плажува на бургаския северен плаж, където сянката е 1,20 лв.. На централната линия в морския град използването на чадър на плажа коства 5 лв., колкото коства и във Варна. 

Има места, където шезлонгът е по-скъп, да вземем за пример на линията Смокини-север, сянката коства 10 лв., а лежанката е 15 лв. за брой.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР