CATL, най-големият производител на батерии за електромобили в света, представи

...
CATL, най-големият производител на батерии за електромобили в света, представи
Коментари Харесай

Китайската компания представя нова батерия за електромобил с пробег от над 1000 км

CATL, най-големият производител на акумулатори за електрически автомобили в света, показа нова технология за акумулатори, за която твърди, че може да обезпечи повече от 620 благи пробег, което се равнява на над 1000 километра.

Електрическият автомобил с най-дълъг самостоятелен пробег в Съединени американски щати, все още е седанът Lucid Air, който може да измине 520 благи или 840 километра с едно зареждане на батерията.

Китайският производител на акумулатори CATL разгласи публично, че ще стартира да създава батерията от последващо потомство, която може да обезпечи минимум 1000 километра (620 мили) пробег. Батерията Qilin влиза в произвеждане през 2023 година

Следващият най-хубав по пробег, след китаййския Lucid Air, е седанът Model S на Tesla, с подобен пробег от 650 километра. Електрическо транспортно средство, което може да измине 1000 или повече километра, би представлявало епична стъпка напред в технологията за акумулатори.

CATL, най -големият производител на акумулатори за електрически автомобили в света и снабдител за Tesla, споделя, че Qilin " опакова " голямо количество сила в стилен пакет с помощта на напредъка както в химията на батериите, по този начин и в самия корпус.

Според CATL, иновационнаната батерия има енергийна компактност от 255 ватчаса на кг. Акумулаторният блок ще бъде с 13% по-мощен този, който Tesla неотдавна стартира да употребява за своите SUV-та Model Y, оповестяват от CATL.

Всяко транспортно средство може да има голям пробег, в случай че е цялостен с задоволително акумулатори. Предизвикателството е да се подсигурява, че тези акумулатори не заемат прекалено много място или не тежат прекалено доста.

Друго преимущество на батерията Qilin, съгласно CATL е по-бързото зареждане. Компанията слага съставни елементи за течно изстудяване сред клетките на батерията, което разрешава на пакета да се охлажда по-бързо и затова да устоя на супер бързо зареждане без прегряване.

Новата батерия може да се зарежда от 10% до 80% за 10 минути, споделят от CATL, доста по-бързо от всичко на пазара през днешния ден. Ще би трябвало обаче да изчакаме, до момента в който батерията от последващо потомство бъде публично показана в сериен автомобил, с цел да разберем по какъв начин в действителност работи.

Досега двама китайски производителя на електрически коли обявиха, че ще употребяват пакета Qilin в бъдещите си транспортни средства. Според Bloomberg това са марките Hozon и Li Auto.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР