Carro е онлайн пазар за автомобили в Югоизточна Азия, който

...
Carro е онлайн пазар за автомобили в Югоизточна Азия, който
Коментари Харесай

Kaĸ тpимa cъcтyдeнти cъздaвaт бизнec зa $1 милиapд, ĸoйтo пpoцъфтявa пo вpeмe нa пaндeмиятa

Carro е онлайн пазар за коли в Югоизточна Азия, който улеснява покупко-продажбите с коли, като употребява технология за изкуствен интелект,

Компанията е учредена през през 2015 година от Арън Тан и неговите другари от колежа Адитя Лесмана и Келвин Ченг. Компанията е със статут на еднорог за 1 милиард $, откакто си обезпечи финансиране от 360 милиона $ по-рано през годината.

Днес компанията Carro се конкурира с огромни имена като малайзийския Carsome и немския Carmudi, в промишленост на стойност 50 милиарда $.

Тан е роден в Сингапур. Още от дребен той открива път в предприемачеството. Когато е единствено на 13 години той печели от основаване и продажба на уеб страници. По-късно отпътува да работи в Съединени американски щати и вижда опция да сътвори бизнес в областта на търговията с коли и не се колебае да стартира.

Докато вторичният пазар на коли в Съединени американски щати процъфтява, не може да се каже, че в Югоизточна Азия е същото. Тан се заема със задачата да промени това.Той се връща в Сингапур през 2015 година и дружно с двама свои състуденти основава логаритъм, който ще работи в тази посока.

Съоснователите на компанията концентрират работата си в район, в който сензитивните към цената консуматори от ден на ден избират модели втора ръка.

"Разширяването на междинната класа и ниското равнище на благосъстоятелност на коли в Югоизточна Азия са измежду главните фактори, стимулиращи продажбите на нови коли, и в последна сметка това се трансформира и в многолюден пазар и на използвани коли ", споделят специалисти от бранша пред CNBC.

Carro ловко се възползва от това търсене, като през идващите години уголемява онлайн предлагането за физически лица и търговци на едро в Индонезия, Тайланд и Малайзия.

Междувременно компанията прибавя финансови услуги като заеми, застраховки и други.

До 2019 година компанията започва първата услуга за абонамент за коли в Сингапур, позволяваща на потребителите да наемат транспортно средство против месечна такса.. "Това, което ни подтикна да създадем сходна услуга е беше изменящото се държание на потребителите на автомобилния пазар, които към този момент желаят еластичност. И по-важното е, че те в действителност желаят да тестват нови коли ", сподели Тан.

За страдание година по-късно настава пандемията. За Тан и компанията му обаче това не се оказва съдбовно, а в противен случай - нова опция за него и неговия екип.

Повишените равнища на хигиена и угриженост за персоналната сигурност провокират ново търсене на благоприятни условия за персонален превоз. При затворени държавни граници и световен дефицит на микрочипове, ограничителен производството на коли, продажбите на използвани коли се усилват, цените също.

"Covid несъмнено оказа помощ за ускорение на цялата ни цифровизация на вътрешния пазар ", сподели Тан.

Сред другите начинания, стартирани от компанията, са безконтактната идея "Showroom Anywhere ", която разрешава на евентуалните купувачи да преглеждат и тестват коли без да имат взаимоотношение със чиновници. Те получават достъп до автомобила на публичен паркинг, като употребяват безконтактно въвеждане на QR код.

Към март 2021 година Carro записва доходи от 300 милиона $ - 2,5 пъти повече на годишна база. Този напредък обаче идва на фона на напън върху автомобилната промишленост.

Транспортът съставлява съвсем една четвърт (24%) от производството на въглеродните излъчвания в света.

Carro счита, че играе значима роля в прехода към по-екологично бъдеще. "Нашата работа е да дадем опция за преработване или наново потребление на транспортните средства в най-кратък интервал от време ", споделя възгледите си притежателят на компанията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР