CarNewsChina публикува снимки на бъдещия електрически седан MS11 на Xiaomi.

...
CarNewsChina публикува снимки на бъдещия електрически седан MS11 на Xiaomi.
Коментари Харесай

Първият електрически автомобил на Xiaomi беше показан изцяло

CarNewsChina разгласява фотоси на бъдещия електрически седан MS11 на Xiaomi. Източникът твърди, че автомобилът ще бъде показан през първото тримесечие на 2024 година MS11 в действителност е кодовото име на първия електромобил на Xiaomi, а формалното му име ще бъде Modena.

Основана през 2010 година, компанията Xiaomi се издигна стремглаво от производител на смарт телефони до производител на необятен кръг електроника и уреди. Днес китайската компания създава освен мобилни устройства, само че и тв приемници, домашен уреди и даже облекла. Много скоро продуктовото портфолио на Xiaomi ще включва и коли.
-->
Xiaomi Automobile, подразделението MS11 на Xiaomi, е учредено през 2021 година и компанията възнамерява да влага 10 милиарда $ в направлението. Предприятието е основано в зоната за икономическо и софтуерно развиване на Пекин. Xiaomi желае сама да сглобява колите, без да разчита на подизпълнители. За тази цел от средата на 2022 година стартира построяването на цех за сглобяване. Очаква се заводът да създава 150 000 автомобила годишно, а в обозримо бъдеще производството ще бъде увеличено до 300 000 автомобила годишно. Компанията сътвори и поделение за автомобилни технологии на Xiaomi, чиято съществена цел е технологията за самостоятелно шофиране.

Предоставените изображения на MS11/Modena демонстрират, че електрическият седан ще получи стъклен панорамен покрив и ще бъде оборудван с LiDAR, който ще се употребява за технологията за самостоятелно шофиране. Самият модул е доста съразмерен с цялостната визия на автомобила и наподобява по-скоро на въздухозаборник над главата, придавайки на автомобила състезателен тип. Зад задното стъкло на MS11/Modena е инсталирана камера.

На изображенията на автомобила се виждат и огромни дискови спирачки със спирачни апарати Brembo, а на колелата може да се види логото Mi на компанията.

Според CarNewsChina MS11/Modena ще употребява акумулатори от CATL и BYD. Xiaomi сама е създала електрическия мотор за своя автомобил. Между другото, това не е първият производител на смарт телефони, който създава лични електрически мотори. Например Huawei, която е прочут снабдител на смарт телефони и мрежово съоръжение, създава и доставя електрически мотори за производителите на коли по собствен дизайн.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР