Бюджетният дефицит на Русия за януари възлиза на 60% от

...
Бюджетният дефицит на Русия за януари възлиза на 60% от
Коментари Харесай

Бюджетът на Русия за 2023 катастрофира още през януари

Бюджетният недостиг на Русия за януари възлиза на 60% от проекта за цялата година в размер на 2,93 трилиона рубли и анализаторите чакат дефицитът да се разшири до повече от 5 трилиона рубли, в случай че актуалните условия се запазят, предава Ройтерс.

Спадът на енергийните доходи и внезапно възходящите разноски доведоха федералния бюджет на Русия до недостиг от 1,76 трилиона рубли (24,78 милиарда долара) през януари, защото глобите и разноските за военната акция на Москва в Украйна задушават вероятностите на стопанската система.
 Русия ще похарчи годишните бюджети на няколко небогати района за два нови атомни ледоразбивачи
Русия ще похарчи годишните бюджети на няколко небогати района за два нови атомни ледоразбивачи

" Атомфлот " и Балтийският цех подписаха контракт за строителството на петия и шестия серийни универсални атомни ледоразбивачи

Позовавайки се на предварителни данни, съветското финансово министерство съобщи, че приходите от нефт и газ са били с 46,4% по-ниски до 426 милиарда рубли през януари в съпоставяне със същия месец на предходната година, което се дължи главно на по-ниски цени за съветската примес Уралс и по-ниски размери на износа на природен газ.

Приходите, разнообразни от петрол и газ, са с 28% по-ниски до 981 милиарда рубли, което се дължи на по-ниските вътрешни Данък добавена стойност и налози върху прихода.

Като цяло бюджетните доходи за месеца са намалели с 35,1%, до момента в който разноските са били с 58,7% по-високи през януари 2023 година, възлизайки на 3,12 трилиона рубли, което е повече от 10% от проекта за разноските за цялата година.

Москва разчита на доходи от продажба на нефт и газ, за финансиране на бюджетните си разноски и е принудена да стартира да продава интернационалните валутни запаси, с цел да покрие недостига, повишен от цената на спора в Украйна. През предходната година приходите от продажба на енергийни източници възлизат на 11,6 трилиона рубли.

Докато някои съветски публични лица се опитваха да омаловажат ефикасността на ценовите тавани и ембаргото върху съветския енергиен експорт, министърът на финансите Антон Силуанов предходната година показа, че таванът на цените на съветския нефт може да усили бюджетния недостиг през 2023 година

Вследствие на глобите Москва беше принудена да продава сила с огромна отстъпка и макар че бюджетът за 2023 година се основава на цена на Уралс от 70,10 $ за барел, междинната цена за главния вид съветски нефт примес през януари бе 49,48 $ за барел, което е спад с 42% по отношение на януари 2022 година
 Централната банка на Русия призна 9 нови валути (само две са европейски)
Централната банка на Русия призна 9 нови валути (само две са европейски)

Официалните обменни курсове на тези валути по отношение на рублата ще бъдат избрани от Банката на Русия

Министерството съобщи в понеделник, че изследва способи за прекосяване към различен ценови знак за данъчни цели, защото цената на петрола Уралс става все по-малко представителна за експортните цени на съветския нефт.

Основните източници на Русия за покриване на бюджетния недостиг са вътрешните заеми, които тя усили внезапно през последното тримесечие на 2022 година, както и нейният фонд за " черни дни " насъбрани от енергийни доходи.

В понеделник министерството съобщи, че Фондът за национално богатство (NWF) възлиза на 155 милиарда $, като през януари са продадени китайски юани и злато на стойност 38,5 милиарда рубли за покриване на недостига.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР